Odp: [hudy85] moje różności
Jedź, testuj i kupuj. Tamron 70-300VC USD to naprawdę fajne szkło. Szybkie i stabilizacja działa świetnie.
ale bajka t70 300 heh ja muszę takowy zakup zrobić
45 bardzo ładne, a 46 ślimak super pomysł , ja mam jak po puszce z browara zasuwa
na temat portretów nie wypowiem sie wiele bo sam nie mam wiele pojęcia
na pewno Pinokio jest koleś super , pozdrawiam
55. Pierwszy pstryk tamim :)
Cytat:
Zamieszczone przez
hudy85
Oczywiście mam świadomość tego, że każdy konentarz jest na wagę złota, dzięki krytyce zmieniłem perspektywe, a pochwały traktuję jako postęp. I jedno i drugie motywuje do dalszej nauki i kolejnego kroku w kierunku lepszych zdjęć :)
Oczywiście wiem, że to jeszcze długa droga, ale już się cieszę :)
Lufa w planach właściwie od dawna i jeżeli przekonam się do wspomnianego tamrona, to jutro jadę, testuję i kupuję ;)
...a jeszcze do ptaszka wracając, przyczaiłem skubańca na taką odległość, że może nawet moją 105tką bym go świetnie złapał, ale kiedy wydarł ten swoj skrzeczący dziób w najmniej oczekiwanym momencie, musiałem już bardziej skupić się na złapaniu swojego korpusu niż uwiecznieniu go w kadrze ;) to naprawdę specyficzny kurczak :)
uuu...no to będziesz musiał uzbroić się w stalowe nerwy. Nie takie odgłosy można w lesie usłyszeć, czasem też nie do końca wiadomo, jak się zachować i można się konkretnie spietrać:twisted: Tym razem go widziałeś,czasem jednak potrafi znieruchomieć w zaroślach czekając, abyś przeszedł obok. Jak go widzisz,jest ok, ale bywa tak,że idziesz na niego nie widząc go,wtedy wyskoczy ci spod nóg przyprawiając o niemal zawał. Najczęściej robią tak samice nie chcąc zostawiać gniazda, a te są o wiele trudniejsze do wypatrzenia ze względu kolory. ale można trafić gorzej, uwierz mi. Ciekawe ujęcie księżyca, spróbuj z jakąś kompozycją,masz dobre iso w puszce, możesz pokombinować z przestrzałem między drzewami lub klimatyczną architekturą,takie gotyckie foto.
Boogie - dzięki ;) dzisiaj bulem zapolowac na kaczki, wiec chyba jutro pochwale sie jakims kolejnym ;)
słowiczek - to chyba stalowe nerwy i ze 2 pary majtek :))
...i spodnie z szerokimi nogawkami:)
Kolejne testy nowego nabytku :) Dzisiaj będzie dużo kaczek
56. Ptaszek
57. ułamki sekundy i złapałbym i kupę :))
I parę kaczuch...
58. o zachodzie słońca
59.
60. z za krzaka
61. w locie
62. i przed lądowaniem (poruszone, ale i tak mi się spodobało) ;)
63. i drzewko, które jakoś mi wpadło w oko
56 szpak tak, ale nie tak:)
58,59,60 przestrzały(tak to nazywam) prezentują się ładnie,59 może ciut za ciemne i trochę ucieka na prawo,gdzieś widziałem podobne;),drzewo byłoby lepsze w równym świetle. 61 kadrowałbym inaczej,tu pomocne są galerie mistrzów, też jestem na tym etapie. Krzaka z 60 mogłeś wyciąć. Dajesz dalej:)