Mój Tami 70-300 nie daje takich obrazów, coś z tą sztuką nie tak, jak znajdę sample jakie robiłem T 70-300 vs. C 55-250 to wrzucę.
U mnie jest ostro.
Wersja do druku
Mój Tami 70-300 nie daje takich obrazów, coś z tą sztuką nie tak, jak znajdę sample jakie robiłem T 70-300 vs. C 55-250 to wrzucę.
U mnie jest ostro.
Pokusiłem się o trochę pracy własnej i podaję przykład mojego Tamiego 70-300 w tandemie z jeszcze z 550d.
300mm, f/5.6, czas 1/1600 (z VC)
300mm, f/8, czas 1/500 (z VC)
300mm, f/11, czas 1/250 (z VC)
UWAGA - wszystkie powyższe foty dotyczyły obiektu oddalonego o ok. 957 metrów od mojego mieszkania, obraz psuje trochę falowanie powietrza, crop 100%
Poniżej fota obiektu oddalonego nie wiem ile metrów (mieszkam na 4 piętrze, samochód stał na dole).
300mm, f/5.6, czas 1/400 (z VC)
Szczerze mówiąc to ostrością nie powalają te zdjęcia
Nie mają powalać, nie chcę tu udowadniać wyższości czegoś nad czymś ;)
Foty tego dachu są jakie są, duże pogorszenie jest spowodowane falowaniem powietrza, a zdjęcie tablicy jest na f/5.6 i 300mm, chcę jednak pokazać, że szkło, które testował niantic to jakaś masakra - wystarczy spojrzeć na jego zdjęcie dachu z cyfrowym polsatem - mydło podobne do tego jakie kiedyś widziałem u znajomego na sigmie 70-300 :(
Jak znajdę chwilę czasu to dla porównania dorzucę jeszcze ten sam obiekt focony C 55-250 w tym samym czasie - porównywałem wtedy oba szkiełka.
ja już też raczej jestem wyleczony z sympozjum na temat tamrona oraz sigmy jeżeli chodzi o teleobiektywy. Z dniem dzisiejszym jestem utwierdzony tylko i wyłącznie o obiektywy pod C i tak powinno pozostać. Jak system to system, a nie jakiś zamiennik.
Ja jak kupowałem swojego T, wybierałem z trzech na miejscu w sklepie. Jeden tylko lekko odstawał, ale absolutnie żaden nie dawał mydła, jak w samplu zapodanym przez niantic.
Dla mnie jest to jedyne szkło niesystemowe, które zostaje ze mną na dłużej.
Tamron wypada bardzo podobnie do Canona 70-300 IS. Ostre 300 mm w przy tym zoomie mamy dopiero w 70-300 L. Tylko cena jakaś nie ta. Właściwie tak duża, że można kupić 70-200 bez IS i 300 mm F4 IS. :)