Odp: Canon 100D - watek dyskusyjny
Ciekawe dlaczego wybrali taką numerację, przecież jak będą chcieli zrobić kolejne modele z tej mini-serii to mają bardzo ograniczone pole, bo już EOS 300D istnieje...
To raz, a dwa, jak dla mnie to kompletnie nowa seria, powinna mieć swoją osobistą numerację. Przyjęło się że xxxD to te Canony, jakie dotychczas były (wielkość, ergonomia, ficzery dla amatorów i kastracja niektórych opcji "pro"). Mi się wydaje, że prędzej pasowało by, gdyby przekształcili serię xxxxD w takie maleństwa. Obecna seria xxxxD jest taka jakaś nijaka... A teraz to już kompletnie nie widzę dla niej racji bytu.Zostawić xxxD w spokoju tak jak jest obecnie, a xxxxD przekształcić w taką mini jak zrobili 100D i miało by to ręce i nogi.
mogą je numerowować 100d 110d 120d itd... zanim dojdą do 300d to hohoh ......
niby fajne, ale nie ma do tego małego obiektywu
Cytat:
Zamieszczone przez
centur
mogą je numerowować 100d 110d 120d itd... zanim dojdą do 300d to hohoh ......
Niby tak, ale Canon nigdy nie numerował tak puszek ;]
jeszcze zobaczycie, że to cudo będzie się sprzedawało jak ciepłe bułeczki.
abstrahując - coraz bardziej jestem ciekawy kiedy canon popełni jakiś korpus apsc o wymiarach większych niż seria xxxd z nową matrycą (czyt. nie 18mpix) i czy wgl to zrobi;)
Napewno 100D jest 10x ciekawsze od twardego kotleta aż zęby bolą 700D.
Zrobia, zrobią... 70D i 7D Mk2, chyba że zamiast nowej matrycy dodadzą kółko 360st. i ekranik dotykowy.
Cytat:
Zamieszczone przez
airhead
niby fajne, ale nie ma do tego małego obiektywu
jak nie ma jak jest
http://www.deviantart.com/download/3...y_jpapasso.jpg
Mam taki tylko wersje "zaawansowaną" z kawałkiem dyskietki z dziurką ;)
Prosiłbym o nie rozwijanie tutaj kwestii co będzie po - od tego mamy oddzielny wątek -> http://www.canon-board.info/canon-ds...onaz-ii-79108/ 8-).