Odp: SIGMA 35/1.4 A DG HSM - recenzja
Sigma 35mm f/1.4 EX DG HSM Lens Review
Test bokeh - niech ktoś mnie przekona, że 35L rozmywa ładniej od tej Sigmy :-)
No ładnie, ładnie fajny teścik.No i trzeba przyznać że daje rade. Naprawdę świetnie to wygląda.
Jak fajna ta Sigma nie jest i tak kolejnym szklem w tym zakresie ponownie bedzie 35L ... moze II jesli wyjdzie ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Czacha
Jak fajna ta Sigma nie jest i tak kolejnym szklem w tym zakresie ponownie bedzie 35L ... moze II jesli wyjdzie ;)
Czacha czemu tak zakładasz :?:
Bo lubi narzekać na Sigmę dla samego narzekania :)
Naoglądał się przez lata złych Sigm. Co z tego że powstał świetny instrument, nie ma się do czego przyczepić (może poza kilkoma personalnymi odczuciami, np. względem rozmycia), Sigma jest złaaa! Bo tak :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Ernest_DLRS
Naoglądał się przez lata złych Sigm. Co z tego że powstał świetny instrument, nie ma się do czego przyczepić (może poza kilkoma personalnymi odczuciami, np. względem rozmycia), Sigma jest złaaa! Bo tak :)
co racja to racja :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Ernest_DLRS
Naoglądał się przez lata złych Sigm/.../Sigma jest złaaa! Bo tak :)
Myślicie, że to tylko wynik jego "urazów" doznanych od sigm "w dzieciństwie"? :-)
i jak tam, pokazał coś canon w US?
Cytat:
Zamieszczone przez
Mad_Mac
No coz 35L ma teraz cos kolo -3.5EV na rogach.
Ja to traktuje jako zaletę. Działa to jako "naturalny" filtr połówkowy :) Przynajmniej częściej mam niebo niebieskie ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Ernest_DLRS
a może podpowiada mu doświadczenie? szczerze mówiąc nie dziwie mu się, ostatnia Sigma jaką podpiąłem do mojej 5-tki zawieszała AF-a, z taką "zaletą" to bym chyba osiwiał na zleceniu ...