Dzięki
69. Biegus zmienny
Wersja do druku
Zdjecia "akcji" zawsze w cenie...:-)
No, niezłe ujęcie i fajne tło. Ewentualnie mogłeś poprosić modela, żeby się ustawił cały na niebieskiej części tła :mrgreen: ...żartuję
bardzo dobre!
No tych 3 ostatnich to gratuluję.
Kurczę, fajne. GO sugeruje, że dość blisko miałeś tych ostatnich modeli - tak? Podpytuję, bo ostatnio zacząłem dysponować tą ogniskową (aczkolwiek na FF), ale mi krótko (znaczy niewystarczająco blisko podchodzę) ;).
Dzięki
Cały bajer polega na tym, że to one podchodzą do mnie. Fotografuję głównie spod siatki w okresie letnim, gdzie leżę bezpośregnio w błocie, lub z zamaskowanego namiotu w w okresie zimowym. Tak dokładnie wygląda moje legowisko, nawet wtedy jakoś ustrzeliłem te sieweczki. W sumie spędziłem w błocie do jakiejś 22.00 dla lepszego światła.
Mi właśnie przydało by się FF, bo często mam ptaki tak blisko, że zakładam pierścień makro, z matryca 7D je przycina. Te sieweczki były właśnie robione z pierścieniem makro i na 74 i 75 podeszły tak blisko że za chwilę już mogłem je tylko obserwować, bo obiektyw już nie ostrzył (pierścień 12 Canona zmniejsza MFD C4005.6 z 3,5m do 3m).
76. Ostrygojad
77.
78. Mimo że to płochliwy ptak, to poczuł się na tyle swobodnie, że zaczął się czyścić zaraz przed obiektywem. (Pełna klatka)
79.
Ale czad, no to niezły z Ciebie komandos. To Tobie już tylko potrzeba funduszy na wazony z f:2.8 :mrgreen:
A tego gimbala, to bezpośrednio w błoto wciskasz, czy używasz jakieś nóżki?