tombas - pewnie, że tak , żartowałem sobie. Mi aparat wystarcza mimo tego rzekomego słabego AFu :)
Wersja do druku
tombas - pewnie, że tak , żartowałem sobie. Mi aparat wystarcza mimo tego rzekomego słabego AFu :)
humor z rana to podstawa :) a aparat 5D to mega maszyna do generowania świetnej jakości zdjęć tak a propo :)
A ja mam takie pytanie. Przejrzałem instrukcję od dechy do dechy, szukałem na forum, u wujka googla i nic, wszędzie śmietnik i bez konkretów.
Ostatnio zachciało mi się zabrać ze sobą komputer na zdjęcia i się teraz głowie jak podłączyć puchę do kompa żeby na bieżąco zdjęcia się wyświetlały w Lightroomie. Teraz podłączam przez usb, pucha mówi mi że coś tam robi i jest zajęta, wyjmuję kartę, robię zdjęcie i nic nie wysyła.
Czy jakaś uprzejma, mądra głowa powie mi co mam zrobić, żeby zdjęcia się wyświetlały? Nie jest to moja fanaberia, chcę posadzić klienta przed kompem, żeby siedział cicho i sobie patrzył :).
@Flores: w Lr, opcja File -> Tethered Capture, nie pamiętam dokładnie ale tam trzeba szukac.
Działa pięknie, jestem w niebie :). Dzięki wielkie Smile, uchroniłeś mnie od ciepłego oddechu klienta na mym karku :).
Tak jak wcześniej pisałem, jestem w Canonie nowy i często różne niespodzianki mnie zaskakują. Ostatnio zamówiłem kilka Phottixów Atlas jako dobrą alternatywę dla PWII i jak się rozczarowałem jak ustawiłem czas na 1/250 i pół klatki jest niedoświetlonej zauważyłem. Niestety to trochę wkurzyło bo myślałem, że będę mógł spokojnie te czasy wykorzystać.
No niestety 5D nie rozpieszcza z synchronizacją z chińskimi wyzwalaczami...ze spidlajtami to ja wyczarowałem magiczne 1/160s...niestety ..taki urok Canona
dzisiaj będe robił sesyjkę(taki mam zamiar) z Skyport'ami więc moge powiedzieć jak sie spiszą :) Co do chińskich racja aczkolwiek w studio mi to nie przeszkadza :)
Chińszczyzna czy nie, podobno na PWII też nie jest kolorowo z synchro.