W LR nie ma korekcji trapezowych(? :D)
Wersja do druku
nawet jeśli leci odrobinę w prawo to i tak odbiór bardzo dobry, najlepsze zdjęcie do tej pory
No wiadomka. Niebanalne, technicznie prawie wzorowo. Szkoda jeszcze że alarm jest, i ten drut, no ale rzeczywistości nie zmienisz.
Micles, nie poznaję Cię :D Co te kobiety robią z człowieka!
jest korekcja obiektywu...i perspektywy w pionie i poziomie... jest do wyprowadzenia w LR
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
to tez w PSie do poprawienia... zaznaczenie/edit/fill/content aware... i po ptokach
:):):) Koleżanka błysnęła a Michał jak ryba złapał się na błysk:)
Podobne do drewnianego, to mi się nie gryzie.
Ten początek to był niezły crap, no ale ta fota jest ok. Żadne tam kobiece uroki. Fota.
ojej, rany jak mi miło że koleżeństwo odtrąbiło dzień dobroci dla trolla :) :)
Zrobiłam inną wersję tego dobrze odbieranego, oto ono
Uploaded with ImageShack.us
co do niebanalności, to równie dobrze można byłoby powiedzieć że kieszonkowym samsungiem można walnąć podobne przy użyciu opcji "stare w kolorze sepii". Więc już nie wiem jak to jest z TYM CZYMŚ
Kolega Micles podejrzewa że jestem jakimś facetem na "S" - pragnę rozwiać domysły i spekulacje. Jestem dziewczę płoche :)
Powiem tak.
Przeleciałem przez cały wątek dwa razy. Za pierwszym razem do 4 strony. Potem się zgubiłem. Znowu go przejrzałem.
Wnioski. Koleżanka (dobrze mówię nic nie pomyliłem) jak każdy inny amator miała swój false start, ale NIE jak każdy inny amator olała porady i widać, że się zaczęła starać ;) Może to z powodu Adso, ;)
1. Co mi się podoba, to zdjęcie które privilege, wskazał, w takim B&W i lekko podciętą lampą by mi pod pasowało - szkoda, że papieros jest nieostry :(
2. To ostatnie zdjęcie powyżej. Podoba mi się kolor, może bym kontrastu dodał ;)
Co mnie w nim boli?
- leci w lewo,
- kobiecie ucięłaś rękę (nie pytaj jak ona się z tym czuje) Musisz pamiętać by ludziom nie ucinać kończyn (to akurat tyczy się portretu), ale także w street'cie trzeba o to zadbać ;)
Ostatnie też fajne, ale złapałbym kobietę wcześniej, żeby móc uciąć napisy, które zaczynają wyłazić lewą krawędzią zdjęcia. No i przygasił ten łuk, który mocno wybija się z kompozycji. Zaczyna mi się podobać.