http://lab.pap.edu.pl/~zs/files/articles/cd/cd.htmCytat:
Zamieszczone przez bonk
Wersja do druku
http://lab.pap.edu.pl/~zs/files/articles/cd/cd.htmCytat:
Zamieszczone przez bonk
No i po Waszej jakże pasjonującej dyskusji o avatarach już zupełnie nie wiem co mam kupić :) Wezmę chyba jednak te halogeny z Allegro...
wszystko zalezy jakie finanse chcesz przeznaczyc na owe lampy. halogeny sprawdzaja sie w wielu sytuacjach.. mozna dorobic do nich zmiekczajaca przyslonke (via Suszyn). Ja do malych przemiotow uzywam tylko halogenow + namiot (raz kwadrat, raz zwykly)
jesli masz 2-3tys to oczywiscie elfo + sofboxy i posluza na wiecej i beda wydzielac duzo mniej ciepla oraz beda bardziej profi :)
P.S. w castoramie taniej niz na allegro jesli chodzi o zarniki i oprawy (topex 6x 500W =10zl)
Jest tylko jeden problem - na Allegro mogę zamówić i mi przyślą na adres w PL. Do najbliższej Castoramy mam jakieś 1200km i niestety nie będę miał bliżej przez najbliższe 2 miesiące :)Cytat:
Zamieszczone przez asterix
myślałem że castoramki to na zachodzie też są...Cytat:
Zamieszczone przez sal
nie wierzę że nie kupisz tam w jakimś supermarkiecie budowlano/ogrodniczo/jakimśtam tanich tego typu halogenów na statywach...
Well. Szwajcarię się kiepsko porównuje z 'Zachodem' :) Może i są, ale tak ogólnie, to ja to potrzebuję akurat w PL, a nawet gdybym potrzebował w CH - taniej by pewnie było kupić gdziekolwiek w PL i poprosić o wysyłkę do CH :)Cytat:
Zamieszczone przez marcingreen
ale ty kabinujesz.. halogeny nie kosztuja 1000 zl tylko 50 zl dwie sztuki juz z zarnikami..
Ja? Bynajmniej. Zresztą już napisałem, że zakup osobisty w PL odpada. Co zaś do cen w CH, to chyba nie ma sensu dyskutować :) Gdybyś miał wątpliwości, to zapraszam kiedyś na porównanie cen, choćby w OBI. Jedyny z 'marketów', który tu trzyma ceny, to Ikea :) BTW: "kombinujesz".Cytat:
Zamieszczone przez asterix
Kup na allegro flashe wkrecane w zwykla oprawke oswietleniowa kosztuja cos kolo 60zl sa tez z kablem synchro ja mam przy 300d i do stolowego studia nie widze nic leprzego. Nie grzeja sie malo prady ciagna no i daja o wiele wiecej swiatla.
mógłbyś podać linka o jakie lampki Ci chodzi??Cytat:
Zamieszczone przez Qbexus