Jak widac tu swietnie, wyksztalceni fizycy maja niesamowity dar
prowadzenia wylewnych dyskusji na temat znaczenia kazdego slowa uzytego
przez dyskutanta. Powiedzialbym, ze to nawet zabawne o ile nie byloby
tak beznadziejnie nudne i bez sensu :roll:
Wersja do druku
Jak widac tu swietnie, wyksztalceni fizycy maja niesamowity dar
prowadzenia wylewnych dyskusji na temat znaczenia kazdego slowa uzytego
przez dyskutanta. Powiedzialbym, ze to nawet zabawne o ile nie byloby
tak beznadziejnie nudne i bez sensu :roll:
Popieram snowboardera. Zieeeew... ;-) a taki fajny flame był :-)
:oops: - w tym miejscu mialem sie zawstydzic, ale ten cholerny emotikon nadal nie dziala! Co jest?!? Koledzy, nie ma tu informatykow wsrod administratorow?!?Cytat:
Zamieszczone przez snowboarder
zabawne, na poczatku Tomek powiedzial, ze glupcow jest 99% w naszym spoleczenstwie... wybuchla awantura :) powstal sprzeciw :) a czym Ty sie teraz roznisz ? ze wyrazasz poglad na dosc wyselekcjonowana czesc spoleczenstwa? na asystentow? a moze tym, ze napisales (ponad) 90% (nieprecyzyjnie, ale: niech Ci bedzie) - czyli o jakies 9% mniej? hehheheCytat:
Zamieszczone przez pn_
cokolwiek uwazasz - mysle, ze pieprzysz - totalnie :/ ja na poparcie Tomka tezy o 99% latwiej znalazbym dowody, niz Ty na swoje (ponad) 90% akademickich :) ale Ty nie definiujesz pojecia niepotrzebny papier...
Juz samo napisanie takiej prostej skad inad rzeczy swiadczy o madrosci...Cytat:
Zamieszczone przez kocis
Chyle czola. Szkoda tylko, ze tyle madrych ludzi w Polsce, a co wybory,
to glupszy wybor... Dlaczego ci madrzy nie chca sie aktywnie zajac
poprawa kraju i tylko samych glupich widac w tv?
ja az tak sie nie zachwycam nad ta definicja, bo pojawilo sie tam pytanie ,,jak to sie ma do wyksztalcenia'' co dyskwalifikuje wywod....Cytat:
Zamieszczone przez snowboarder
Mądrość w najbardziej minimalnym sensie to umiejętność podejmowania uzasadnionych decyzji, które w dłuższej perespektywie przynoszą pozytywne rezultaty. W innym ujęciu można powiedzieć, że mądrość to umiejętność praktycznego wykorzystywania posiadanej wiedzy. (http://pl.wikipedia.org/wiki/M%C4%85dro%C5%9B%C4%87)
a wiedze zdobywa sie w szkole (poza wybitnymi jednostkami - ale skoro uogolniamy, to o nich zapomnijmy) i niezlymwyznacznikiem wiedzy jest tytul naukowy.
Byloby tak, gdyby gwarantowal okreslony poziom kryjacy sie za nim. Niestety duza ilosc miernot z tymi tytulami deprecjonuje go. Jest tez duza liczba wspanialych naukowcow, ktorzy po wielekroc zasluzyli na swoje tytuly naukowe, ale tych jest jednak dramatyczba mniejszosc i dlatego tytul naukowy nie jest wcale takim dobrym wyznacznikiem.Cytat:
Zamieszczone przez gawryl
Ja posiadam wiedze i umiem ja praktycznie zastosowac do naprawy roweru, jak mi szwankuje. :-) To jeszcze absolutnie nie czyni mnie madrym.Cytat:
Zamieszczone przez gawryl
Dla ćwiczenia własciwej postawy. Jesli słysze, że ktoś nie głosuje, bo nie ma na kogo, to tak jakbym słyszał dzieciaka - nie uczę się w szkole, bo nie ma fajnych przedmiotów. Postawa obywatelska - o to mi chodzi.Cytat:
Zamieszczone przez Tomasz Golinski
No i właśnie nie. Głosujesz na partie i na kandydata. Jeśli partia wejdzie do parlamentu, to ten twój głos wybierze pomiędzy kandydatami z jednej listy. A nawet jeśli nie wejdzie, to tym bardziej głosujesz "dla zasady" na konkretnego czlowieka. Nie mówiąc już o Senacie.Cytat:
U nas nie głosuje się na ludzi, tylko na listy (w wyborach do Sejmu). Powinieneś to wiedzieć.
Jak nie ma, to ja mu sie nie dziwie. Tez bym sie nie uczyl.Cytat:
Zamieszczone przez Kubaman
Widac nauczyciel d**a i nudziarz, i nie potrafi interesujaco nauczac.
:lol:Cytat:
Zamieszczone przez pn_
dobrze, że jak byłes młodszy myślałeś inaczej, bo by Cie tutaj teraz nie było ;-)