Po pierwsze, fajnie że w końcu trafiłeś na dobra puszkę :-). Po drugie, nie wydaje mi się abyśmy mogli przekonać kolegów na forum do wybrania używanego 1ds zamiast nowego 5d. Powód tego jest bardzo prosty - marketing firmy C ma DUUUUUUUUUUUUUUUUUUŻO większą siłę oddziaływania niż opinia kilku kolesi z netu. Zauważ w jakim obszarze argumentów się poruszamy - tańsze baterie, większy ekranik, 12mpx vs 11mpx. Najlepszy jest argument o szumach - otóż w kwestii wyjaśnienia dla osób, które nie bawiły sie 1ds. Szumy są takie jak w 10D, ale ponieważ to jest 11mpx to odbitki z ISO 800 (20x30) wychodzą gładko. Ja wiecej nie potrzebuję. Ciekawą rzeczą jest to że koledzy od ślubów nie zwrócili uwagi na jedyną rzecz która jest zdecydowanie lepsza w 5d niż w 1ds. To E-TTL II. Reszta to marketingowy bełkot lub/i sprawa osobistych preferencji.Cytat:
Zamieszczone przez Kefir
To co mogę dradzić niezdecydowanym, to zrobić parę zdjęć jednym i drugim aparatem. Wyniki oceńcie sami. Polecam szczególnie portret - tam widac najlepiej co potrafi 1ds z dobrym szkłem.
P.S.
kefir, musimy się namówic w wolnej chwili na herbatę - moja żona będzie miała sprawę do Twojej odnośnie malowania ;-)