nie wiem jak Was, ale mnie te sample przekonują. na 2.8 radzi sobie bardzo dobrze
http://www.optyczne.pl/2238-nowość-F...ykładowe.html
Wersja do druku
nie wiem jak Was, ale mnie te sample przekonują. na 2.8 radzi sobie bardzo dobrze
http://www.optyczne.pl/2238-nowość-F...ykładowe.html
Nie mam pytań po prostu. Jestem ciekaw jak to zagada u mnie, nie mam LV w żadnej puszce niestety.
na pewno przed zakupem sobie sprawdzę - tak jak z fishem - generalnie kilka zdjęć z optycznych wygląda, jakby nie trafili z ustawieniem ostrości... nie mniej ciekawa propozycja - zobaczymy jak to się rozwinie. Czyzby zagrozenie dla mojej 17-40 ostatniego zoom'a? jak mydlo na 2.8 to zawsze 3 mm wiecej i tez mozna przymknąć - a krajobrazy i tak robi się na f8 i wyzej
Wygląda naprawdę ciekawie ale polska cecha że trzeba sobie ponarzekać:p
Jak na zastosowania reporterka itp. to naprawdę będzie brakować AF-u to całe pisanie o dużej GO to tak naprawdę mija się trochę z prawdą. Mi FF dawał popalić w S 10-20 na 10mm i f4 naprawdę było zauważalne a niby GO jeszcze większe? Poza tym weźcie sobie jak wygląda na takim f2,8 obraz z bliższego i dalszego końca GO... różnicę widać naprawdę:|
A jeśli do krajobrazu to brakuje mi mocowania do filtrów żelatynowych znowu będą musiał tworzyć średnio wygodne patenty jak do fisha;\
A co do sampli to wydają się naprawdę ostre jak nie wiem co! ale to co ktoś zauważył jak dla mnie jakieś mało kontrastowe się wydaje to szkło...
ja mysle glownie o krajobrazach i spokojnych wydarzeniach - nie do szybkiej repo - do tego jest 16-35 i nie ma dwóch zdan - tam AF jest potrzebny - ale jak sie ma czas ustawic statyw to i na MF czasu wystarczy :) a co do filtrów - to i owszem - ale Polak potrafi wiec pewnie cos wymysli :)
Poza tym ja nie narzekam - tylko jak przy kazdym zakupie nie mam zwyczaju kupowac obiektywu bez osobistego sprawdzenia - a opinie w necie są miarodajne ale nie decydujące w moim przypadku :) - wiem czy wogole się interesować danym obiektywem :)
O ile nie używam S 85mm i 8mm mimo ich niewątpliwych walorów, tak ten Samyang na pewno będzie pod ręką w kojej torbie :]
hehe bo masz już ich canonowskie odpowiedniki :P
Cichy - a masz wiesci kiedy bedzie? Tez go chce miec:)
A bedziesz mial tez z mocowaniem Nikona. Bo ja jednak z manuali wole te mocowanie. BArdziej uniwerslane bo mam adapter z dandelionem, a po za tym paru znajomych z nikonami na wypozyczki i jeszcze mam kilka analogow Canona FD do cz/b i do nich tez moge uzywac tego mocowania.