chcialem sie zapytac: jest jakas znaczaca roznica w ostrosci body 300d/350d/10d/20d/1ds i tym lensie? widac ja golym okiem?Cytat:
Zamieszczone przez Arkan
Wersja do druku
chcialem sie zapytac: jest jakas znaczaca roznica w ostrosci body 300d/350d/10d/20d/1ds i tym lensie? widac ja golym okiem?Cytat:
Zamieszczone przez Arkan
Arkan - zgadzam sie ze 85 to wypas, a te sample cosik spaprali :) Maielm to szklo i wiele innych i nie wiem skad oni biora te foty....?
z mojego punktu widzenia to body ma wszystko co potrzeba:
- spot
- trwala migawka (powyzej 100.000 cykli)
- opcjonalne bezprzewodowa transmisja
- usb 2
- wyswietlacz 2,5"
- prawdopodobnie najnizszy dostepny poziom szumow przy wysokich iso
mam nadzieje, ze bedzie robic w miare ostre zdjecia:)
Nie, nie ma - tzn. ja nie widzę. Przy 1ds jestb trochę inna sprawa, po pierwsze słabszy niż w innych modelach filtr AA (co powoduje, że zdjęcia prosto z aparatu są dużo ostrzejsze), a po drugie 11mpx rejestruje dużo więcej szczególów niż 6mpx i obraz jest "inny", bardziej jak w analogu.Cytat:
Zamieszczone przez gawryl
Za taką kaskę to nie będe dokupował raczej jako kolejnego body tego 5D trochę przesadzili ..... myślałem, że będzie to w okolicach 8000 zł.
Cytat:
Zamieszczone przez sven
Problem polega na tym, ze ma tez wiele innych "zalet". :) niepotrzebnych nikomu - jak filtr AA, ktory widac juz na tych nieszczęsnych samplach. Zakladam, ze to są rzeczywiscie sample Canona.... i ze grafik sobie jaj nie robił :)
Dla mnie dziwną sprawą sa tak "ściśle" rozłożone punkty AF.....? Nie wiemm dlaczego, ale ta moda wzięła się z 20D, który mialem 20minut w rekach i powiedziałem NIE!
Gabaryty dla mnie za małe.
Nie wiem jak jest z ostrzeniem powyzej f:8...? Ostrzy to to z moim 600/4L i x2 konwerterem...? Jesli nie to - weg :)
W sumie aparat z opisu wyglada na rzeczywiscie fajny semi-profi - poczekajmy na pierwsze preview....
Na razie pobawmy sie w gdybanie :)
A... noi FF. Dla mnie niestety to wada :) ogniskowa z 1900mm (10D) i 1560 (1dmk2) spada mi do 1200... kiszka :)
A tak powaznie to duży kork przed nikonem.... ktory zupełnie juz odpada.
Ja chyba wyraźnie i na początku określiłem, że to moje zdanie. I w tym świetle była moja wypowiedź. Gadki o "jedynym na świecie" to już lekka przesada szczególnie, że nigdzie do innych nie nawiązywałem.Cytat:
Zamieszczone przez pn_
A ja mam wrażenie że Canon dokładnie czyta wszystkie "pobożne zyczenia" i reaguje!Reaguje tak jak każda firma która żyje ze s p r z e d a ż y - jest upragniony produkt - i CENA.No to do dzieła!: kredyty spadły; jeszcze nie wszyscy mają cyfrową puszkę itp....:-)A co do nowych e"L"ek - coś one się strasznie szybko pokazują i generalnie kupują je cyfromaniacy.A ci - zawsze mogą zwalić na aparat.Mnie się ciut ten typ obiektywów...zdewaluował.Ci co robią na "starych" eLkach - nowych nie kupią - bo i po co?Czy 17-40 zastąpi mi 17-35?... 2,8 zreszta?A ten cudowny IS? Miałem taki obiektyw: owszem ale w analogu gdzie miałem zapakowne "roboczo" 100 ISO.A teraz?To już wolę dobry statyw....A poza tym: poczekam na opis z kompatybilnością do dotychczasowych akcesoriów Canona na które wydałem niemałą kasę.....a ztym nie zawsze firma jest tak jakbym ja wolał...W każdym razie - po pierwszych fototestach przewiduję run na stare "L" ki.Ps.Czy wiadomo czy toto "nowe" obsługuje EF-S?
Cytat:
Zamieszczone przez iczek
byl juz ktos z kondolencjami u kolegow z zoltego forum?