W jedynce i dwójce jak dla mnie ten sam błąd: za dużo dołem nieciekawej czerni.
Wersja do druku
W jedynce i dwójce jak dla mnie ten sam błąd: za dużo dołem nieciekawej czerni.
dzięki. Zgadzam się z Tobą. Aparatem tak kadrowałem, gdymym poprawiał kadr w PSie odciąłbym tej nieciekawej czerni.. :)
Dla mnie 1 jest bardzo ciekawa. Uchwyciles bardzo ciekawe i dosc zadkie zjawisko zwane wirga. Deszcz padajacy z chmury odparowuje spadajac i nie dociera do ziemi.
Fotka naprawdę fajna, tylko przyciąłbym trochę dół zdjęcia.
Dzięki Panowie za komentarze..
SimOn! nie wiedziałem że to się tak nazywa ani co to jest ale pare razy takie coś widziałem..
Nemeo - też bym obciął ale zdecydowałem się dać pełną klatkę, a aparatem kadrowałem jak kadrowałem.. :)
Cześć.
Masz wśród swoich dokonań ładne zdjęcie mewy wydaje mi się technicznie idealne. Czy mógłbyś podać jego parametry: czas, przysłonę, iso i przy jakiej ogniskowej strzelałeś.
Polowałem na mewy z Sigmą 70-300 i nie udało mi się uzyskać takiej perfekcji, usilnie staram się poznać tego przyczyny. :smile:
Dzięki za połechtanie próżności!
Jasne że moge podać, ale to z domu zrobie. Poszukam tam RAWa i podam wszystko. To że ona wyszła nienajgożej to w dużej mierze zasługa tego że szybowała za promem przez co była niemal nie ruchoma.. Zrobiłem kilkadziesiąt zdjęć wtedy i do pokazania nadawło się zaledwie kilka(5-8). To był słoneczny dzień i Sigma się wyrabiała z AFem.
Pozdrawiam
Przemoc - jak obiecałem tak robie.. Obnażę swój warsztacik zupełnie..
Oto screeny z PSa z oryginalnymi ustawieniami RAWa i po przeróbkach...
Routlaw, teraz dopiero zajrzałem. Muszę przyznać że dynamika chmur na tej pierwszej fotce powala. O ile robiłeś raw to jest duża szansa, że idzie sobie nia niwj nieźle poużywać w PSie (wielokrotne wywołanie z korektą ekspozycji, a później łączenie i dodanie odpowiednich masek). Ogólnie fotka tak czy tak bardzo mi się podoba.
Dzieki, na PW zapodałem Ci link do RAWa :)