Odp: Zestaw do krajobrazów dla amatora - proszę o rady
Witam serdecznie,
jest to mój pierwszy post na forum, więc proszę o wyrozumiałość jak coś pomieszam ;). Mam zestaw bezlusterkowy olympus omd-em5+ 3 obiektywy (12/2 +25/1.4 + 45/1.8) i czasem robiąc krajobrazy (głównie góry) mam wrażenie, że nie specjalnie ten zestaw nadaje się do tego celu. Zestaw jest bardzo fajny do noszenia lecz optycznie trochę odstaje od zdjęć jakie widziałam z pełnej klatki. Zdjęcia wewnątrz wychodzą bardzo fajnie, krajobraz niestety nie tak jakbym chciała. Czy możecie pomóc co wybrać w systemie canon do zdjęć krajobrazu lepszych niż z bezlusterkowca ?.
Zaraz pewnie padną pytania o posiadany budżet ? więc odpowiadam od razu na razie chcę się zorientować ile to będzie kosztowało w różnych ale optymalnych optycznie konfiguracjach.
A czego Ci dokladnie w nich brakuje.mbo stwierdzenie, ze nie wygladaja jak z FF malo mowi. Moze to po prostu efekt obrobki, innego kadru...
Sent from my iPad using Tapatalk
Co wybrać mówisz... a kup 5dm3 jakieś 24-70 f2.8 +70-200 2.8 is i na pewno będzie lepiej:P
tylko to nie w tym sęk-pokaż może jakąś fotkę? być może autor coś źle poustawiał etc...
ps-ten olympus chyba nie ma ff? jesli nie-to niby jak miałoby być jak z ff ;) no chyba, że ma to co innego