Nowe flexy w pstryku będą za około 2 tygodnie i będą kosztować mniej więcej 1200pln.
Bez niespodzianki raczej;).
Wersja do druku
Nowe flexy w pstryku będą za około 2 tygodnie i będą kosztować mniej więcej 1200pln.
Bez niespodzianki raczej;).
Panowie, kto już ma owe PW z ETTL to moze jakis tescik? jestem ciekaw jak to działa, moze ktoś posiada owe zabawki w okolicach Wrocławia?
http://www.youtube.com/watch?v=pJbEsC27Quk (jest w sumie 8 czesci)
znalazlem pokaz mozliwości owych PW z eTTL...
wyglada to gorzej niz mizernie, wrecz katastrofalnie,
w miare skuteczny zasieg tego czegos to mniej niz 10 metrow (czyli tyle co podczerwien), ale i tak nie zawsze blyska, pomaga troche podniesienie odbiornika do gory ale i tak loteria jest wielka,
Faktycznie, dramatycznie to wygląda, z 580ex II skuteczność jak z chińczykami. Ja od od dłuższego czasu wyczekiwałem, kiedy w końcu Pstryk poda cenę i zacznie dystrybucję, po tym co zobaczyłem to moje PW Plus II jeszcze długo nie pójdą na sprzedaż (580ex II też się nie pozbędę :) ). Pozostaje czekać, aż Canon albo PW coś poprawią, bo w obecnym stanie rzeczy duet 580ex II + FlexTT5 MiniTT1 to tylko pustki w portfelu i zszargane nerwy.
Można to poprawić kablem OC-E3 lub zamiennikiem. Nie wiadomo jak bardzo skutecznie, ale oddalenie odbiornika od lampy o 1m powinno trochę pomóc...
Czyli nadal nie ma złotego środka. Pozostaje PW bez ettl, lub ST i wieczne latanie do lamp i przestawianie ich aby widziały korpa. Lipa zatem. A juz sem myślał o tych nowych PW, ale skoro z 580mk2 taki shit, to lepiej pozostać na dwójkach jeszcze.