Odp: [Fotograf1995] 11 Listopada Poznań
z reportażem się raczej nie dyskutuje bo to jest taka osobista wizja - wyrażenie naszego artyzmu żeby Worcholowi mówiono co ma malować to nie byłby kultowy - Ale jak to polak wcisnę skromnie soje 5 groszy - choć nie jestem wybitnym znawcą tematu
Czemu nie ma na zdjęciach twarzy ? to jest reportaż o ludziach wiec pokaz ich emocje
1. Jeden z pracowników patroszy indora – indor fajny ale jak się czuje człowiek przy nim pracujący – jakie ma emocje
2. facet obrócony tyłem – to znaczy że ma nas oglądających w d…e?? nie lubi być fotografowany ??? to pokaż to gestem, twarzą
7. Wasyl – jakbyś umieścił go na tle tych niebieskich drzwi i jego twarz byłaby podświetlona przez słońce to byłoby najlepsze zdjęcie, jest ubrany na ciemno i na tych drzwiach robiłby świetny kontrast – i te cienie są za duże – co trzyma w dłoni ??? kanapkę, siekierę, kwiatek - to nam mówi coś o tym człowieku
2. facet przy popkornie – zdjęcie puste bez przekazu – śpi ?? to pokaż to – poczekaj aż się obróci zajdź z innej stronie , czyta?? Nudzi się ?? pokaż to.
8. kobieta i grubszy mężczyzna – są para czy spotkali się przypadkowo?? – on na nią zerka czy jest obojętny ??
3. co jest tematem zdjęcia ?? chłopak w niebieskiej bluzie czy ten w kapturze którego prawie nie widać?
i numeruj zdjęcia po kolei bo tych jedynej jest już kilka
Czepiam się co?? :???:
Cytat:
Zamieszczone przez
moregun
z reportażem się raczej nie dyskutuje bo to jest taka osobista wizja
I na tym powinien się zakończyć ten post
jak dla mnie napstrykanie zdjęć jak ,gdzie popadnie a potem wymyślanie z tego treści
uda się czy się nie uda
Cytat:
Ja jestem dziś zupełnie nie do rozmowy - na klatce schodowej stoi kobieta z dwuletnią dziewczynką na rękach. To matka pani Sylwii. Zajęła się wnuczką, podczas gdy jej córka za zamkniętymi drzwiami mieszkania rozmawia z komornikiem i przedstawicielem Zarządu Komunalnych Zasobów Lokalowych.
Pani Sylwia w 2007 roku wprowadziła się do jednopokojowego pustostanu na poddaszu komunalnej kamienicy przy ul. Gnieźnieńskiej 12. Miała wtedy jedno dziecko - dziesięcioletnią dziś córkę. Nie miała żadnego prawa do mieszkania. Dlatego w 2008 roku sąd wydał wyrok eksmisyjny bez prawa do lokalu socjalnego. Komornik przyszedł eksmitować panią Sylwię w poniedziałek, cztery lata po wyroku. Dziś kobieta ma już dwójkę dzieci i jest w ósmym tygodniu ciąży.
Przed mieszkaniem tłok. Wielkopolskie Stowarzyszenie Lokatorów i członkowie kolektywu Rozbrat przyszli zablokować eksmisję.
Więcej...
Będzie eksmitowana. Zdradził ją Facebook
NATALIA MAZUR, Gazeta Wyborcza Poznań
06.08.2012
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
popraw fotki, bo ich niema w ostatnim poście...
Te ostatnie zdjęcia są bardzo dobre, czasem tylko lepiej mógłbyś popracować nad obróbką.
Wrzucam czarno-białe wersje swoich zdjęć. W niedzielę jadę na wykłady z Greg'iem Marinovich'em. Muszę wziąć ze sobą odbitki, moglibyście pomóc mi wybrać wersję czarno-białą lub kolorową poszczególnych zdjęć ? Z góry dzięki
1. 2. 3. 4. 5.6.
3,4,5 to naprawdę niezłe zdjęcia, podobają się :)
Dzięki :) Ktoś jeszcze się wypowie ? ;)