PNY Quadro CX PCI-Ex16 - poprawcie mnie jeśli się mylę, ale czy nie byłoby:
gdyby zamiast tego smoka wziąć którekolwiek dwie z tych kart?
- dwa razy taniej i
- dwa razy szybciej,
Wersja do druku
PNY Quadro CX PCI-Ex16 - poprawcie mnie jeśli się mylę, ale czy nie byłoby:
gdyby zamiast tego smoka wziąć którekolwiek dwie z tych kart?
- dwa razy taniej i
- dwa razy szybciej,
W zastosowaniach profesjonalnych nie było by - głownie z powodu wyspecjalizowanych sterowników kompatybilnych tylko z tymi kartami. Bo sprzętowo to różnic dużych nie ma pomiędzy topowymi modelami - monopoliści są okropni :mrgreen:
Tyle ze kupowanie jakiejkolwiek wypasionej karty do ps cs4 to lekka przesada - przecież ten program na razie w szczątkowym stopniu korzysta z gpu. Pewnie dopiero za dwie, trzy wersje, gpu będzie miało poważniejsze znaczenie przy ogólnej wydajności.
Kiedyś za czasów chyba GeForce4 był w sieci opis jak przerobić taką kartę na kartę quadro (chyba tak to się nazywało)
Przeróbka polegała na przelutowaniu rezystorów w inne miejsce i zainstalowaniu innych sterowników.
Myślę że jak będzie zapotrzebowanie na takie karty to ludzie zaczną dłubać
bez szans. jeszcze seria GF 9xxx dawala sie podobno przerobic przez zmiane biosu i sterowniki z quadro szly spokojnie ale teraz nv wziela sie na sposob i zadne dlubanie nic nie da.
Podobno redejony maja robic to co plugin od nv dla quadro, z tymwyjatkiem ze za darmo. Tylko nie wiem kiedy to ma sie stac. W kazdym razie nowe zapowiadane na grudzien sterowniki maja miec technologie FireStream + jako zachete darmowy program do obrobki wideo pokazujacy moc radkow (trabia ze za darmo - nv ma takie cos za 30 $).
Na w miarę nowym komputerze i tak wąskim gardłem jest dysk
Jesli mowa o kartach graficznych do programow graficznych.. kiedys w sieci znalazlem opis jak ominac problem instalacji Aperture 2 przy slabszej karcie graficznej od wymaganej.. jesli kogos by interesowalo to cos takiego istnieje :]
Mam taki w miare nowy, rozbudowany za grosze. Stoi na nim Vista i tylko na dysku mam ocene 5,9 ;-)
To są punkty wydajności dla Visty i nijak się mają do wydajności PS.
I nie zmienia to faktu że HDD jest wąskim gardłem.
Dysk tego typu tewnie miałby indeks 59000 :)
W CS3 i niżej kliknięcie prawym myszki na barze obrazka powodowało otwarcie menu i np. zmniejszenie obrazka było ... w CS4 nie ma tego, można to gdzieś przestawić bo stary jestem i trudno nawyki zmienić ...
W CS 3 można było ustawić traktowanie jpg jak Raw. W CS 4 tylko raz przez przypadek mi to wskoczyło i nie wiem dlaczego. Ktoś wie gdzie leży problem?