Jesli by to bylo jakies f4 to ja bardzo chetnie... Bardzo bardzo chetnie... Bo Canonowi akurat ladnie brakuje srodkowego przyzwoitego f4 za set a nie tysiac iles (dularof... juz nie zielonych niestety :mrgreen: )...
Wersja do druku
Jesli by to bylo jakies f4 to ja bardzo chetnie... Bardzo bardzo chetnie... Bo Canonowi akurat ladnie brakuje srodkowego przyzwoitego f4 za set a nie tysiac iles (dularof... juz nie zielonych niestety :mrgreen: )...
A ja bym wolal zeby bardziej sie przykladali do kontroli jakosciowej, niech te aparaty wolniej sie pojawiaja na rynku, ale niech bede naprawde dobrze sprawdzone przed trafieniem do uzytkownikow. Wiadomo buble sie zdarzaja, ale chyba Canon troche za czesto ma problemy z_czyms_tam....
Tylko że to już nie jest "rozwój". To jest cos co powinno być ich psim obowiązkiem - a niestety nie jest...
Masz racje i zgadzam sie z Toba w 120%, ale takie czasy teraz mamy ze to ze firma dobrze obsluzy klienta, solidnie wykona produkt, itp jest cos rewelacyjnego a nie standart :(Cytat:
Zamieszczone przez muflon
I jeszcze raz, czy nie lepiej poczekac miesiac - moze 2, z premiera produktu, ale za to go przetestowac solidnie, a nie wypuszczac cos na szybcika i pozniej sie tlumaczyc, udoskonalac, wysluchiwac wkurzonych klientow bo cos nie dziala tak jak powinno ??
Sam chcialem kupic grip'a do 20D a po tych wszystkich lamentach i problemach to mi sie odechcialo, wole poczekac az sprawa sie rozwiaze...
- problemy z cyfrą wystepują najczęściej w zakresie trudnym do stwierdzenia w analogach.
- Canon nie jest taki głupi i wie co robi: a robi kasę - na sprzęcie fotograficznym.
- optyka do cropa 1.6 wcale nie będzie chyba mniejsza: 10-22 z osłoną jest WIĘKSZY od 17-35L
- pobożnie i łakomie życze sobie: większej rozpiętości czułości i mniejszych szumów. i to mi wystarczy....
Cytat:
Zamieszczone przez hekselman
a co ma oslona do tego? I czemu porownujesz akurat ultra szerokie katy, rzadko wchodzace do aktegorii "obiekty popularny" ?
Troche nie fair takie porownanie na przykladach ekstremalnych :p
podobnieCytat:
Zamieszczone przez Vitez
Sigma 30/.14 vs Canon 50/1.4
Sigma 18-125 vs Sigma 28-200
Canon 17-85 IS vs Canon 28-135 IS
Canon 18-55 vs Cann 28-90
zauwazalnie inaczej:
Sigma 18-50/2.8 vs Sigma 28-70/2.8
Porównuję to z czym mam do czynienia...w sposób praktyczny: nie bardzo widzę takie szerokie obiektywy bez osłony - a najpraktyczniejszą metodą przenoszenia ich jest założenie na obiektyw odwrotnie.Poza tym - porównuję najnowsze dziecko Canona dedykowane do cyfry - więc coś w temacie... Co do "ultraszerokości" - nie wiem co powiedzieć...że 16mm?!To wspaniały, wreszcie długo oczekiwany obiektyw który bardzo szybko staje się wręcz podstawowym.
Najlepszym systemem testowania aparatu jest ...danie go użytkownikom.Tego nie unikniesz.Zwróc uwagę ile czasu upływa do pokazania się nowych firmware - a przecież to nie firma wykrywa usterki!Więc - pośpiech jest wręcz niewskazany przy zakupach.Tym bardziej że każdy sprzedawca dolicz parę (dziesiąt) procent za NEW...:-(.Cytat:
Zamieszczone przez Polaco
Co do gripa - już jest OK - dopiero co kupiłem i już są TAK DUZE numery seryjne że spoko.A warto - dla mnie ten aparat był za mały a teraz z gripem i Hand strapem - miodzio!
A mnie się marzy lustrzanka z małą rozmiarowo matrycą(o rozdzielczości, powiedzmy 6Mpix), stałym obiektywem (bez możliwości wymiany) o zakresie ogniskowych będących odpowiednikiem 28-336 mm dla formatu 35mm, z minimalną przesłoną 2,8 dla całości zakresu ogniskowych oraz stabilizatorem obrazu.
Owszem, nie jest to sprzęt dla profesjonalistów, ale zadowoliłby amatorów.
Sam mam 350D i czasem irytuje mnie to, że za szkiełko z takim światłem trzeba wydać trochę pieniędzy, a posiadacze kompaktów mają to "w pakiecie" (chociażby topowy Lumix Panasonica).
Tak, tak. Już słyszę, że szumy i tak dalej...
A komu to przeszkadza, gdy zamawia odbitki 10*15, od czasu do czasu 15*21?
Tak. Wiem też, że są takie obiektywy jak Sigma 18-200. Ale również swoje kosztują i to swiatło... 3,5-6,3... W plenerze fajnie, ale w ciemnych uliczkach lub w kościele... Albo ISO 1600 albo Tamronik lub Sigma...