Take it easy panowie. Czasem podobne wątki wywołują skłonność do zaczepek na granicy pięściarskich sparingów. Sam doświadczyłem w innym wątku:( Luzik, to tylko rozmowa...
Wersja do druku
Take it easy panowie. Czasem podobne wątki wywołują skłonność do zaczepek na granicy pięściarskich sparingów. Sam doświadczyłem w innym wątku:( Luzik, to tylko rozmowa...
Dzisiaj dostaniesz koszykówkę z 5D. Żeby nie było jest to świeży zakup i zrobiłem nim do tej pory może 20 testshotów, ale idę o zakład że bez problemu sobie poradzi, skoro spokojnie radził sobie Eos5,300D, 350D, 400D radzi sobie D30, 10D, 20D i 30D a z tymi body miałem doczynienia na koszu. :lol:Chyba ze się przeliczę, ale znając jego ograniczenia nie sądzę żeby tak się stało :) Niestety na mareczka mnie nie stać a sport to 80% moich zdjęć.
Jesli nie stac kogos na 1Ds mkII to nie ma sie nad czym zastanawiac Natomiat jak ktos do slubow wybiera 1D to ja "gratuluje" i wsumie zdziwil bym sie gdyby ktos taki robil naprawde wysokich lotow zdjecia slubne
Domyślam się, że 1kami ciężko tak zaszaleć.. :mrgreen:
http://onephoto.net/info.php3?id=159307
Kolego, sprzęt to narzędzie, a generalizując jak Ty, można się narazić na wiele nieprzyjemnych odpowiedzi..
No na 1D tego akurat nie uzyskasz (krop) :D
Oczywiste jest ze zawsze zdazaja sie wyjatki
Jednak podtrzymuje moje stwierdzenie (generalizuje)
Mysle ze wybor 1D do slubu to poddanie sie presji ceny myslac o 1Ds MkII lub MkIII generalnie bardzo dziwny wybor
Mysle ze mam na tyle dystansu do siebie samego ze jakos sobie poradze z ewentualnymi nieprzyjemnymi odpowiedziami
Ale czego nie uzyskam? Tego przeostrzenia, przerysowania, czy przepaleń?
Przy odrobinie szaleństwa zrobię to bez trudu.
Brak konsekwencji już w drugim zdaniu? 8-)
Któryś raz czytam te Twoje dwie wypowiedzi i przez tę dziwną składnię nie mam pewności, czy dobrze je rozumiem. Co takiego jest w 1kach, co wyklucza je w pracy przy ślubach?
Oczywiscie najawnijszy jest czlowiek w fotografowaniu natomiast 1Ds MKII lub III jest zdecydownie!! lepszym wyborem do slubu od 1D MK II i boje sie ze jak ktos wskakuje tu w 1D to z powodu ze nie stac go na Ds
Co do krytyki mojej foty to zgadzam sie z przeostrzeniem i tym ze jest bardzo amatorsko obrobiona ale spodziewal bym sie po Tobie nieco wiecej zrozumienia
Odnioslem sie do istotnej wady przy slubach 1D Mk II jaka jest crop 1.3
Ja pierdzielę. W czym problem z jedynką na ślubie? Gość, od którego kupiłem ma w 3mieście studio i od kilku lat robią weddingi tylko 1d mkII. Dołączam do Oskarkowego, co stoi na przeszkodzie w uzyskaniu efektu ze zdjęcia zalinkowanego?
Widziałem piękne ślubniaki robione pierwszą jedynką na matrycy panasa, zdjęcia były zawodowe. Przecież ludzie po miasteczkach masowo walą śluby 400d...
Nie ma najmniejszego problemu ani z jedynką na ślubie, ani z piątka w sporcie. Trzeba znać ograniczenia aparatu i umiejętnie wykorzystywać jego zalety.
Prawdą jest że w mniejszych miasteczkach ludzie focą śluby mając nawet 300D i co z tego? Tak długo jak odbiorcy zdjęć są zadowoleni nie stanowi to zadnego problemu. Zalinkowane zdjęcie bez problemu można wykonać aparatem o większym cropie niż ma jedynka więc do mnie również nie trafia ten argument.
Piszecie o tym że ludzie idą na ślub z 1DmkII/III bo nie stać ich na 1Ds? Ja idę na sport z piątką bo mnie nie stać (niestety) na 1DmkII/III ale czy przez to zdjęcia będą gorsze? Nie sądzę, zresztą dzisiaj się o tym przekonam :)