-
Jak kupilem mojego Metza to trafil mi sie model z wadliwa lampa, ktora na szczescie dosc szybko strzelila. Wymiana w serwisie byla dosc szybka, ouff.
U Ciebie widac lampka jest wytrzymalsza, jednak czy to dobrze to bym sie zastanawial.
Nie pytaj tylko odsylaj do serwisu!
-
Natychmiast odsyłać do serwisu ! Chyba, że chcesz, by się stało większe nieszczęście, i żeby lampa strzeliła.
-
nie wiem ile było gwarancji , kupiłem ją 12.11.2008 - ciekawe ile mnie to będzie kosztować.
Co może być przyczyną że nagle lampa topi przednią szybkę ?
-
Zamiast swiatla blyskowego generuje swiatlo stale? Ewidentnie za dlugo sie wygasza. Gdzie dokladnie jest problem to pewnie serwis Ci odpowie.
-
dzieje się tak tylko przy pracy pełną mocą lub przy HSS.
-
Kurcze zastanawiam się nad tą lampą zamiast kupować drugą 580exII (ceny poszły w góre jak szalone) ale te problemy z wybuchaniem trochę mnie martwią. Mam pytanie bo nigdzie tego nie znalazłem - czy ta lampa ma gniazdo pc? Czy ktoś używał jej z wyzwalaczami różnych firm - jakie rezultaty?
-
Co rozumiesz przez gniazdo PC. Ma USB, przez ktore np firmware aktualizujesz :)
Z wybuchaniem to bylo tak, ze pewna seria poszla z wadliwymi swietlowkami, sam trafiem na taki model. Po prostu strzelila sobie pewnego ranka ale gwarancja to objela bez zajakniecia.
-
Przez gniazdo pc rozumiem gniazdo do podpięcia kabla synchro do wyzwalania lapmy.
-
Mala wizualizacja :) Porty w Metz 58 Af-1
-
PC brak (mozna poprzez kostke synchro uzyskac takie). Metz ma tylko USB i do Battery Packa.