Problem z zapisem RAW + JPG
Witam,
nie wiem w czym tkwi błąd, ale mój aparat (450D), nie chce zapisywać zdjęć w formacie: RAW + L. Czy może to wynikać z prędkości zapisu karty?
Aparat pokazuje jedno zdjęcie (wyświetla tryb: RAW + L), jednak na komputerze pokazuje dwa pliki *.jpg, które na dodatek ważą ok. 3 MB.
Oto screen:
Mam na imie Luke i uzywam czytnika.
Czesc. Mam dosc nietypowy dla mnie problem. Otoz wykonalem pare zdjec w RAW (bez jpg) i nie jestem w stanie ich wywolac przez RAW processing. W aparacie byl podglad, po przegraniu zdjec (z czytnika) Zoom Browser EX pokazuje zdjecia, ale nie moge ich wywolac. Probowalem importowac przez iPhoto, co zazwyczaj przynosilo bardzo dobre rezulataty. Niestety transfer wisi i nic nie mozna z tym zrobic. Po przeczytaniu kliku stron z tego watka zmienilem podejscie i po wskazaniu katalogu w DPP pokazuja mi sie nazwy zdjec (kolejne numery) ale nie ma podgladu (przekreslona ikona) a co za tym idzie wracam do punktu wyjscia - czyli nie moge nic z tymi plikami zrobic. Pstrykalem 450D, karta 4Gb SanDisk SDHC. Karta nie jest zablokowana.
Bede wdzieczny za pomoc.
Pozdrawiam