To zdecyduj się, czy jest to zaleta czy wada :D
Wersja do druku
To zdecyduj się, czy jest to zaleta czy wada :D
wydaje mi sie , że kradzież oprogramowania , samochodu itd to jedno i to samo.....
linux nie jest tak do końca darmowy .....
PS. pracujesz u nas na żytniej ??? no moze nie do końca u nas u kolegów ....
pozdrawiam
Sprecyzuj, bo to całkiem niejasne. Mówiąc ściśle Linux to tylko jądro, reszta to zestaw programów, głównie na licencji GPL. I niby który element jest płatny?Cytat:
Zamieszczone przez toni
Chyba gazeta z płytkami jest płatna :P
dla mnie osobiscie to w sumie wada, bo nie uzywam zadnego starego oprogramowania, w stare gry nie gram (w nowe zreszta tez), wiec dla mnie mogliby to wywalic, ale raczej tego nie zrobia, bo Ty czy wiele innych osob by sobie poradzilo uzywajac oprogramowania 3rd party do obslugi starego softu w ostatecznosci mozna postawic "wirtualny" system operacyjny, no ale dla wiekszosci uzytkownikow pewnie bylaby to wada, dlatego pewnie i za 20 lat beda wspierac DOSa :)
yasin, ale oni nie wspierają dosa, tylko go nieudolnie emulują.
a co to jest?Cytat:
Zamieszczone przez yasin
PS
Yasin, swojej poprzedniej wypowiedzi uzyles 7 przecinkow i ani jednej kropki. Szczerze powiem ze nie wszystko zrozumialem...
to taki zwrot okreslajacy oprogramowanie napisane przez firmy niezalezne, w przypadku gdy na przyklad system jest napisany przez m$ to 3rd party to kazda firma pisza na winde nie zwiazana wogole z m$, co do moich przecinkow to juz taki marny nawyk z grup dyskusyjnych, no i fora internetowe :/Cytat:
Zamieszczone przez gonzo44
edit:
@Tomek Golinski
ale z poziomu jadra systemowego, nawet w win 2003 serwer dalej jest wsparcie dla starych technologii, takich jak win16 czy win32 i jeszcze dluugo bedzie, taka juz polityka tej firmy, wlasnie nastawiona na masowego odbiorce, czyli wszystko powinno dzialac, az po czasy "prehistoryczne" :) no dosa to juz raczej emuluja i cale szczescie :)
Hemm? A od kiedy to normalnych ludzi na Usenecie/forach dyskusyjnych nie obowiązują zasady poprawnej pisowni? :confused:Cytat:
Zamieszczone przez yasin