Ja warszawiakom moge za darmo wydrukowac PDFy 8) .Cytat:
Zamieszczone przez Aszu
Tylko Warszawiakom bo jestem zbyt leniwy by lazic na poczte :)
Wersja do druku
Ja warszawiakom moge za darmo wydrukowac PDFy 8) .Cytat:
Zamieszczone przez Aszu
Tylko Warszawiakom bo jestem zbyt leniwy by lazic na poczte :)
Tak wiec trzeba miec nadzieje, ze tego rodzaju propozycje na forum tej wlasnie spolecznosci nie beda sie juz pojawialy w kwestii instrukcji. Pozdrawiam wszystkich uczynnych bezinteresownie :)
Poszukuję polskiej instrukcji do Canona IXUS 400. Czy ktoś wogóle się z takową spotkał??
Posiadam instrukcje PL do nastepujacych cyfrowek canona: 300d, a60/a70/a75/a80, ixus 400, ixus i, canon g3/g5, canon s1is, canon s45/s50.
UWAGA Jako ze osob ktore chcialyby je otrzymac jest taka masa ze moja skrzynka nie wyrabia, tak wiec odpowiadam jedynie na zapytania osob, ktore posiadaja inne instrukcje PL do canonow (najnowsze modele, interesuje mnie seria ixus oraz canon a85/s60) . Reszta zapytan bez echa, tak wiec nie warto sie nawet trudzic, jezeli nie masz instrukcji ktorych ja jeszcze nie posiadam. UWAGA
Troche egoistyczne (zeby tego brzydziej nie ujac) :roll: :? .Cytat:
Zamieszczone przez kilazz
Egoistycznie to jest brac a nic nie dawac :wink: Wiadomo ze najwygodniej rozlozyc sie w fotelu i czekac az instrukcja sama przyjdzie :)
Super. Bardzo klarowne. Proponuje wydrukowac takie info na A4 i rozlozyc przed soba na biureczku w Stodole podczas gieldy. Proponuje rowniez zaopatrzyc sie w klatke swoich rozmiarow - takie w jakich zamykane sa aparaty :twisted:Cytat:
UWAGA Jako ze osob ktore chcialyby je otrzymac jest taka masa ze moja skrzynka nie wyrabia, tak wiec odpowiadam jedynie na zapytania osob, ktore posiadaja inne instrukcje PL do canonow (najnowsze modele, interesuje mnie seria ixus oraz canon a85/s60) . Reszta zapytan bez echa, tak wiec nie warto sie nawet trudzic, jezeli nie masz instrukcji ktorych ja jeszcze nie posiadam. UWAGA
To oczywiscie gdyby ta masa chciala autografy, podpisy, czy chociaz Cie.. dotknac :mrgreen:
Powodzenia,
Parteq
Ja (i na szczescie wiekszosc internautow) mam nieco inne podejscie: wymiana, ale niekoniecznie symultaniczna, na zasadzie wspolpracy i nadziei na wdziecznosc.Cytat:
Internet jest wspolnym, darmowym dobrem i zrodlem wielu przydatnych rzeczy, wiedzy, programow itp.
Ty dasz cos od siebie do internetu a w zamian sam cos kiedys mozesz poszukiwac, cozekiwac czy znajdziesz.
Nie powiesz mi chyba ze jak sciagasz cokolwiek z internetu (albo z jakiegos PTP< czy FTP, czy strony internetowej) to wysylasz zawsze cos w zamian?
Juz raz tu pogonilismy jednego co chcial po 10zl od instrukcji (mimo ze mu udowodnilem ze przesylka kosztuje max 5zl). Tobie do niego bardzo niedaleko jest :roll: .
Tylko zebys nie myslal ze cos zakazuje... ja tylko komentuje twoje, negatywne wg mnie, podejscie do udostepniania instrukcji.
Podejrzewam ze niewielu chetnych znajdziesz, bo na szczescie sa na tym swiecie porzadniejsi ludzie co nie maja takiego zaboprczego i egoistycznego podejsci udostepniajac instrukcje za darmo.
I ci ludzie wiedza ze kiedys zostanie im to policzone i ktos inny, z podobnym jak oni podejsciem tez im udostepni cos, czego beda potrzebowac.
Sciagajac z p2p, ftp zazwyczaj masz cos takiego co sie zwie ratio, musisz cos dac zeby zabrac.
Teksty o egoizmie sa nie na miejscu. Post byl skierowany do okreslonej grupy osob, nie ma sensu komentowania przez innych, za jakis czas zapewne instrukcja do a75 (najbardziej poszukiwana) pojawi sie 'dla wszystkich', byc moze to ja sam ja udostepnie, poki co sa ludzie bardziej uprzywilejowani od innych i tyle....
Chcesz byc super to zrob grupie prezent, kup instrukcje na allegro, udostepnij wszystkim na www/ftp i bedziesz mial dozgonna wdziecznosc masy uzytkownikow :roll:
[ Dodano: 10-08-2004 ]
Nie zajmuje sie sprzedaza instrukcji.Cytat:
Proponuje wydrukowac takie info na A4 i rozlozyc przed soba na biureczku w Stodole podczas gieldy
Jak slusznie zauwazyles - zazwyczaj. Moje zazwyczaj w obecnym przypadku jest rozne od Twojego o 180'.Cytat:
Tak, ci co maja kase.Cytat:
Hmm.. Kazdy szuka tego czego potrzebuje. I na miare wlasnych mozliwosci. Dobrze ze masz tyle roznych instrukcji. Nie dobrze ze tak to wykorzystujesz. Ja podzielam zdanie Viteza. Tylko nie wiem czy Ty kiedys zalapiesz o co jemu chodzilo.Cytat:
Choc jak to mawiaja "Trolla sie nie karmi" to jednak poswiece Ci jeszcze kilka minut;
- podzielenie sie czyms z kims, nawet z obca osoba i przeczytanie czegos w rodzaju; "Staraary! Wielkie dzieki, super ze mi pomogles. Dzieki Tobie moge teraz wiecej!" - jest o niebo wiekszym kopem niz jaka kolwiek interesowna wymiana/kupno/sprzedaz. To forum - jak mniemam - dla takich ludzi zostalo stworzone i co wiecej prawdopodobnie przez takiego czlowieka. Jesli nie musiales wysuplac kilku zlociszy z kiesy i podac na tace za rejestracje to uszanuj to i nie karm innych tak dretwymi listami. Jesli juz zas musisz to polecam grupy dyskusyjne ktore znakomicie sie do tego nadaja.
I nie odpisuj w klimacie zbijania moich argumentow. Bo nie o to tu chodzi i nie mam zamiaru z Toba walczyc. Podoba mi sie to forum i klimat jaki utrzymuja tu moderatorzy. Poczytaj, pobladz po listach, po ich tresci, moze tez to znajdziesz. Jesli nie, nie lam sie, to czego szukasz znajdziesz gdzie indziej.
Gratuluje.Cytat:
Pozdrawiam,
Parteq