cena 1Ds Mark III az mi oczy uszczelnila :)
Wersja do druku
cena 1Ds Mark III az mi oczy uszczelnila :)
czy ktos ma instrukcje obslugi do g9?
znajdziesz na emule plik ma 13.6 mb
Witam forumowiczów!
Ten aparat strzela w takim tempie w trybie SCN, iso 3200. Fotki są w obniżonej rozdzielczości 1600x1200. Przy takim iso niestety są mooocno zaszumione:(
Czy ograniczenie takiej szybkości tylko do iso 3200 to zabieg marketingowy (np: ochrona rynku luster) czy jest to ograniczenie sprzętowe?
Czy jest szansa na upgrade softu i uzyskanie wysokiej szybkostrzelności przy niższym iso?
pozdrawiam
Ale zasuwa! Nie wiedziałem o tym, że taki szybki jest G9 wtym trybie! Można jeszcze użyć innych trybów SCN z nieco niższą szybkością (2-3fps?) - np. portret; szkoda też, że na AUTO nie działa seria zdjeć. Na iso3200 jakość jest fatalna - nie wiem, czy nie lepiej robić filmik 1024x768 z 15fps - w końcu to jeszcze szybciej ;)
Witam ponownie!
Właśnie o to chodzi, że w każdym innym trybie, niezależnie od rozdzielczości pstryka tylko 1,5 kl/s. A przydałoby się 3kl/s w rozdzielczości np: 1600x1200 ale z niskim iso!
Może canon ma coś w rękawie?
pozdrawiam
Jeszcze sie chyba nie zdazylo by Canon dodal jakas swieza funkcje w nowej wersji oprogramowania wiec liczyc mozesz tylko na jakiegos zdolnego rosjanina...
Photographus
Czy była okazja "skosztowac" GX 100 i jak wypada w porównaniu z G 9, bo stwierdzenie że dziś wybrałbyś GX 100 trochę przewróciło moje zamiary. Przy okazji-gratuluję super galerii.