Udźwig: 11kgCytat:
Zamieszczone przez pazurek
Waga: 0.78kg
To musi być kawał ruły.
Mój rup dotarł włąsnie przed chwilka razem z sherpą. Całkiem fajny ten "patyczek" :)
Wersja do druku
Udźwig: 11kgCytat:
Waga: 0.78kg
To musi być kawał ruły.
Mój rup dotarł włąsnie przed chwilka razem z sherpą. Całkiem fajny ten "patyczek" :)
Ogromne??? No nie jest to ekwipunek "James'a Bonda", ale kawal solidnej rury, o ktora warto bezpiecznie i stabilnie oprzec swoje "Canonowskie klejnoty" :mrgreen:Cytat:
To smieszne, bo wielu z CB wypowiadalo sie, ze sprzet im za duzo wazy...
Moze jestem dziwny, ale ja w wiekszej wadze czuje stabilnosc, solidnosc i jakosc :rolleyes:
ps
Monopody i statywy Manfrotto sa ciezkie, ale za to solidne i stabilne. No niestety - cos za cos ;)
hehe, zerknij tutaj w Uwagach użytkownika :smile:Cytat:
No wlasnie tak tez mysle ze 681 przy 350d z 400/5.6 to troche za duzo. Wiekszych szkiel i tak na razie nie planuje. ;)
Ja mam 234RC. Kadr pionowy - żaden problem, na załączonym obrazku. Co do funkcjonalności i komfortu to można trochę pokwękać, ale największa jej zaleta to mała masa i wymiary. Nie żałuję zakupu.
Skoro mowa o monopodach, to co byście wybrali ? Chodzi o głowicę. Zastosowanie - fotografia przyrodnicza.
Sorki, że linki ze sklepu z USA, ale tam będę robił zakupy.
http://www.bhphotovideo.com/bnh/cont...goryNavigation
czy
http://www.bhphotovideo.com/bnh/cont...goryNavigation
Witam,
Odgrzeje temat, przymierzam się do kupna monopoda i zastanawiam się czy rozważać coś ze stopą do "przydeptania" czy prostą konstrukcje. Ktoś się z czymś takim mierzyłf, wlaczył, pokonał? Warte to, to zachodu? Myślę nad Velbonem RUP-43, czymś raczej w tej skali cenowej. Może macie coś godnego polecenia, bo z powyższej dyskusji niewiele budujących wniosków można wysnuć.
piast9: czekaj czekaj, jakim cudem? szybkozlaczka jest przekrecona o 90 stopni?
no jak to jak? przeciez widac jak,! ta "glowica" ma tylko jedna plaszczyzne obrotu, a ktora czy kadr pion/poziomy lub opuszczenie/podnisienie w kadrze poziomym to ty decydujesz... jesli na koncerty to wtedy moze dac rade jednak glowca kulowa bedzie IMHO lepsza jak bedziesz uzywal np na ptaki ...Cytat:
Śmigam po google i gdzie ino i nie moge wpaść na taką szybkozłączkę;(Cytat:
Zamieszczone przez Zigi
No i też czekam na RUP-43;)