Odp: Przydatne linki foto
The Photographer's Ephemeris | Plan your shoot
Cytat:
The Photographer's Ephemeris (TPE) is a tool to help with the planning of all types of outdoor photography, but particularly landscape and urban scenes.
It is a map-centric sun and moon calculator: see how the light will fall on the land.
Wyjątkowo przydatna aplikacja, która w oparciu o kalendarz oraz geolokalizację Google prezentuje, jak o dowolnie wybranej porze i miejscu na Ziemi będą padać promienie podczas wschodu/zachodu Słońca/Księżyca. Ponadto program podaje informacje takie jak np. fazy Księżyca, wysokość m.n.p.m danego miejsca, współrzędne lokalizacji + wszystko to co Google Maps. Dostępna również wersja mobilna.
to i ja dodam wspominaną przez mnie już firmę
szkolenia fotograficzne i zamieszczanie zdjeć
Good-photo.pl - Galeria zdjęć
najtańsze książki fotograficzne w sieci
Księgarnia Fotograficzna
przydałoby się zaktualizować listę...
Dokladnie... osobiscie polecam:
www.500px.com
potwierdzam i również polecam
500px is Photography
Znacie może więcej polskojęzyczmych serwisów? Jestem na razie początkujący i nie mam zbytnio opanowanych języków obcych.
O dzięki, bardzo praktyczne.
To ja też dodam coś od siebie: Favore.pl - ogłoszenia, usługi i zlecenia ze wszystkich branż . Fajna stronka, można znaleźć sprzęt, dużo porad na forum.
a co do serwisu 500px.com to czytałem kiedyś że poprzez html można wykradać z tego serwisu zdjęcia, czy to aktualne czy coś się zmieniło? pozdrawiam