a moze w przypadku jakiegos szkla ktore nie kosztuje az taka fortune mozna sprobowac placac mu cala kwote a nie jakies "zaliczki"?
Wersja do druku
a moze w przypadku jakiegos szkla ktore nie kosztuje az taka fortune mozna sprobowac placac mu cala kwote a nie jakies "zaliczki"?
A ja myśle że ściemą nie sa aparaty a ... cena. Po to wałśnie zaliczka. Dajesz zaliczke i kwit masz na kase którą wpłacileś. Nikt nie gwarantuje ci że kupisz za 6 tys. To tylko umowa słowna. Potem przychodzisz po odbiór i słyszysz "były nieprzewidziane koszty na granicy/transportowe i 5 D kosztuje ... 7400." Albo wqf..y dopłacasz albo żegnasz się z 2 tysiakami
Proste ??
Jakby mi ktos cos takiego pisal to nigdy w zyciu bym nie kupil.
- zaliczka
- paragon (a nie faktura vat, choc faktur nie ptorzebuje to jednak dziwne ze "firma" a wystawia paragony)
- cena
- pokwitowanie?
- malo chodliwy towar?
Juz to ostatnie wyraznie wskazuje na scieme. Za 6 tys malo chodliwy? Kilkadziesiat osob z Polski na tydzien by mial chetnych za taka kwote. A nawet za 2 tys wiecej.
Jesli nie jest tego swiadom to albo nie zna sie na cenach i prowadzeniu interesow albo... za dobrze sie zna.
Dla porownania podam jak ja kupowalem swoje 20D od dobrego TiPa:
"TiP: to ja ci wysle puszeczke, sprawdz czy wszystko w porzadku i wyslesz pieniadze, mozesz nawet za tydzien" .
Cena tez byla atrakcyjna, no nie az 30% taniej niz norma ale jednak jest pewna roznica (a nie jestesmy az takimi bliskimi znajomymi) w porownaniu do pokwitowan czy zaliczek...
Panowie, bez żartów. Takich cen nie ma nawet w najtańszych europejskich hurtowniach.
Może warto wspomnieć podobnego sprzedawcę na allegro: chinaski_2005
W!
Firme mozna sprawdzic w KRSie znajac jej nazwe, NIP oraz miejsce lub siedzibe...
Ta cena jest atrakcyjna i to bardzo, co nie oznacza ze nie da sie w tej cenie kupic body 5D (sam kupilem kilka miesiecy temu w bardzo podobnej).
Kazda firma na Twoje zadanie musi wystawic FA VAT!
Mozna rozniez zdecydowac sie na FA proforma z gory ustalona kwota oraz zaliczke rozliczona na poczet przyszlej FA - poprzez KP.
Zdrowko
Taka cena jest nierealna, co ty opowiadasz.
Ta cena to coś takiego jak ceny aut w salonach "od xx xxx" Tylko ta najniższa to chyba musiałbyś kupić anto nie lakierowane z jednym fotelem, brakująca tylna klapą i na 2 kołach
Tu jest podobnie. 5 D od 6 tys. Tylko to ze musisz za niego zapłacić ( strzelam 7 400 nie znam ceny rynkowej ) dowiadujesz sie przy odbiorze i to w sytuacji gdzie 2 tysie jest juz w rękach sprzedającego
To już ja kupiłem sobie naprawde w rewelacyjnej cenie, sprzedając z zestawu kitowego 24-105 w dobrej kwocie i cena 5d wtedy wyszła bardzo miła. Ale nie było to aż 6000, poza tym ja mówiłem o cenach hurtowych, a tu niby cena brutto detaliczna...
Dla mnie też argumentacja o małej chodliwości tańszego sporo od typowych cen rynkowych sprzętu jest naciągana... Coś ten sprzedawca kręci albo jest naiwny. Na to bym jednak nie liczył, bo z drugiej strony chce całkiem konkretne pieniądze jako zaliczki na "słowo honoru"...
Bzdury opowiadasz, wszystkie firmy krzaki wyludzajace pieniadze od dostawcow/ bankow (jako pozyczko/kredytodawcow)/ innych firm sa kupowane lub chamsko przejmowane przez "gosci" i sa jak najbardziej realnie funkcjonujace na rynku. Mozesz sprawdzic wszystkie papiery wstecz nawet na 2-3 lata - krysztal. Ale jak porozmawiasz z woznym czy dozorca w budynku, w ktorym ta firma sie znajduje i dasz mu 10 pln na wino to ci powie, ze zus i us tu przychodzi czesto i zostawia informacje z wezwaniami, przychodza ludzie i pytaja itede, itepe ...
Jezeli trafisz na poczatek takiej dzialalnosci tego wogole nie wylapiesz, jesli na pozniejszy etap - za 10 pln bedziesz mial wywiad z dozorca az milo.
... i nie probuj ze mna dyskutowac - wiem bo pracuje w windykacji
To znaczy w jakiej? IMO kobieta i mezczyzna tez sa podobni - bo ludzie nie?!
pozdrawiam,