-
y
na początku było NRD , potem długo,długo nic, i ciach - Nikon N 70 - to był lans na uczelni, pełen bling bling, foty same się robiły, a koledzy dopiero NRD odkrywali. Sie miało przyjaciół za wielka wodą, sie grało. Potem długo, długo nic, i nagle ciach - pojawił się matrix. I też dobrze - dziękuje Ci Sony.
pax
-
U mnie było tak:
1. Alfa
2. Zenit 19
3. Canon A1
4. Canon EOS 50
5. Canon G5
6. Minolta A1
7. Canon EOS 400D
Siódma puszka, jestem w szoku.
-
Ami66, potem Liubitiel166, Zenith12XP, Kijew60, Canon EOS300... teraz Canon EOS 400D
-
Najpierw była smiena taty (ok 5 roku życia)... kilka lat później rozebrałem ją na części pierwsze :)
Później pełno kliszowych kompaktów, jakiś kompakt cyfrowy, EOS 300V, EOS 33 do dzisiaj... przyszłość do tego roku to 20D/350D
-
Na początku był Druh, zmieniony na Druh Synchro (czas 1/25 sek i B,oraz dwie przysłony 8 i 16 i można było podłączyć lampę błyskową) mam go do dziś
Zorka (pożyczona od kolegi-zacinała się czasem migawka, ale ostrość ustawiana dalmierzem niezawodna)
Start 66 (lustrzanka dwuobiektywowa 75mm/3.5) też w zbiorach domowych
Zenit E
Zenit TTL miałem do niego portretowy obiektyw Orestor 100/2.8, ale utopił sie w porcie w Wilkasach
Praktica VLC3 z obiektywem 50/1.8
potem cyfra Olympus C5050
i Canony 350D, 40D
-
Zorki 4 z obiektywem Jupiter 8 50/2. Do dzisiaj działa idealnie i stoi dumnie w biblioteczce.
-
Przygodę z fotografią zaczynałem od radzieckiego aparatu Vilia, który dostałem zamiast zegarka czy roweru jako prezent komunijny. Jeszcze w szkole średniej robiłem nim zdjęcia na wycieczkach szkolnych.
W dorosłym życiu potrzebowałem czegoś poręcznego i kupiłem analogową mydelniczkę Kodaka. Niestety pożyczyłem swojej byłej dziewczynie, a od niej pożyczył go ktoś bez zgody wyjmując z auta przez rozbitą szybę.
W 1999 kupiłem 1-szą lustrzankę, Canon EOS 500N, po pół roku zamieniłem na EOS 50E.
I tak zaczęła się moja foto-przygoda z lustrzankami :-)
W 2006 powiększyłem zestaw o 1-szą cyfrę - EOS 400D, a w tym roku 40D.
-
jakim? pierwszy aparat - to było takie cudo
[/URL][/IMG]
-
a ja simpo:) a potem zenit na komunie... ach te pamiętne czasy
-
Ja pierwsze zdjęcia robiłem Smieną 8M i chwilę po tym (równolegle), jakąś puszką 6x9 (niestety, nazwy za chorobę nie pamiętam).