45 super
46 szkoda że af na ścianę, a nie na parkę (chociaż może się mylę)
47 i 48 pomysł fajny, ale wygląda na delikatną sepię i też kurcze coś z ostrością
Jakim obiektywem były robione?
Wersja do druku
45 super
46 szkoda że af na ścianę, a nie na parkę (chociaż może się mylę)
47 i 48 pomysł fajny, ale wygląda na delikatną sepię i też kurcze coś z ostrością
Jakim obiektywem były robione?
Dzieki Radzio
JaBlam pewnie mam zle monitor skalibrowany:)
46 to chyba faktycznie nie trafilam. Reka mi sie trzesla bo juz mialam dosyc tej krowy (24-70/2.8). W katedrze ciemno, przy pelnej dziurze, ISO 1000, czas 1/60, wiec chyba z samych nerwow ze mi zdjecia nie powychodza cala sie trzeslam:)
47 i 48 tez nieostre? A zle ze sepia?
moim zdaniem 45 naprawde udane,
46 nawet przy braku ostrości na mlodych jest ok, bo dobrze oddaje klimat tzn, że ołtarz, mozaika [a może fresk?] i młodzi to taka wyspa światła w katedrze - powinno się spodobac, bo wydaje mi się, że w fotografii ślubnej [mam na koncie zrobienie tylko 7 slubów, więc nie jestem specem, ale mam też doswiadczenie [jednorazowe :grin: ] jako klientka oraz [kilkakrotne] jako przyjaciołka osób, które braly ślub - troche więc się człowiek nasłuchał tych opinii] liczy sie głównie oddanie nastroju i emocji, ludzie polubią nawet zdjęcie troche poruszone, jesli tylko w jakiś sposób chwyci ich za serce
brak bieli mi nie przeszkadza, sepia też nie, pomysł jest fajny :-)
co do ostrosci - to może być kwestia zmniejszenia i rozdzielczości monitora, na jakim dana osoba ogląda zdjęcia - aczkolwiek ja tez mam wrażenie, że mur rysuje sie ostrzej niż osoby na jego tle, ale to akurat można poprawić w PSie, więc nic straconego
Z dzisiejszej sesji z Kim.
49.
50.
51.
52.
Dla mnie 52:)
No wlasnie ze nic:) Zdjecia prosto z LR, nie retuszowalam nic w PS (dodalam tylko rameczke:))
To byla moja pierwsza sesja z modelka z agencji a Kim tez nie ma doswiadczenia ze zdjeciami. Troche mnie jej plastykowy makijaz przerazil no ale co moglam zrobic?:)
Dzieki za odwiedziny.
dla mnie 50, coś sie dzieje, trochę ruchu...reszta fajna ale jak dla mnie statyczne...powiem, poprawne, ładne fotki. sorry jeśli się wymądrzam. A makijaż można zmyć chyba?...czy sie mylę?;)))
Mi najbardziej podoba się 49, ładnie wykorzystałaś te drzwi do stworzenia ciekawej kompozycji
Łyżka dziegciu ... IMHO modelka troszkę za mało wyizolowana z tła... (taka "półostrość" odwraca uwagę od postaci - wzrok mimowolnie ucieka do żelastwa na drugim planie) - zwłaszcza na 50 i 51 - 52 już lepiej)
85 którą masz w stopce byłaby przy tych zdjęciach lepszym wyborem niż 24-70.