Przeciez Ty masz elke ? :P (?)
Wersja do druku
Powiem Ci więcej. Najgorsze jest to, że naszła mnie ochota na coś cyfrowego :-? Czasem szkoda strzępić kliszę, albo potrzebuje się coś mieć gotowe od razu. Takim sposobem do listy wydatków doszedł 10D lub D60. Ja z tym nie wydolę, chyba zacznę roznosić ulotki. A jak Twoje skany ?
muszę poczytać o D60 bo w sumie wiem, że był a nigdy niewidziałem
Właściwie to nie różnią się tak strasznie (10D i D60). Ta sama matryca, oba 3fps, takie same telewizory :-D . Różni je obudowa, AF, czułości ISO i jeszcze jakieś coś tam. Wiem tyle że oba by mi podeszły. AF mi nie potrzebny, telewizor też, 1fps wystarczy, ISO pewnie będzie stale na 200 :lol: To chyba jakieś zboczenie po Superii.
EDIT: Tylko ten crop... no, ale od tego będzie 33.
Mialem d60 w rekach i wrazenia takie sobie. czuc ze to archaiczna maszynka. Bierz lepiej 10D. Pozdrawiam
Takie lubię najbardziej :mrgreen: ... żartuje. Dobra, czyli jednak 10D. Przyznam że nie miałem ani jednego z nich w ręce i znam je jedynie z recenzji i sampli.
ech warto skapic pare setek ? ja bym wzail za 2kpln 350tke :)
O dobrze mówisz.. "strzępić kliszę..." Pomysl jak bedzie o to łatwo przy cyfrze ;)
Skany juz mam.
6x6 mialem nastawione na wstepne podnosznie lustra wiec tylko straszylem golebie tym lustrem, bo na filmie czerń w sensie pozytywu. Takie sa zalety czysto mechanicznych aparatow. Sie nie poskarżą, ani nie zapala diody pod tytulem "co ty glupku robisz!". A byle compact w cenie dekielka do Mamiyii to potrafi. Eh....
Maly obrazek jest OK. Zaraz cos pokaze.
Ja na razie zrobiłem sobie index print jednej rolki i jest kilka fajnych ujęć. Jutro lub pojutrze wstawię na CB normalne skany. Aha, niestety płonienie podczas strzału nie wyszły. Udało mi się jedynie złapać dymek ;-)