W ETTL. Jak zrobiłem pokazane jest wcześniej w wątku. Ten płaski przewód ma ze 7 metrów, zrobiłem próbę na dłuższej skrętce i też działało.
Wersja do druku
polutowałem wszystko porządnie i teraz, przy 11m na 5 żyłowym kablu z ekranem, ETTL działa bez zarzutu :)
oto jak wygląda całość:
kabel ten jest dużo bardziej gibki niż skrętka, czego mi trochę brakowało podczas ostatniej sesji :)
...a to moja wersja, nareszcie skonczylem na 100% :cool:
łączona na zwykłe piątki (6ty kabel [czarny] na masie).
przedłużacz około 5m. na skrętce.
Warto wydać tą 100 na Delte czy lepiej 200 na oryginał?
@kamilos
Co to za kabelek w twojej przedłużce? Będę kombinował tak samo, żeby całość łatwo zwinąć i schować do torby - skrętka jest zdecydowanie za gruba....
wg mnie 100 za ten kabel to i tak przesada, ale co zrobić.
oryginała nie miałem w łapkach więc za bardzo się nie mogę wypowiadać, ale ta delta spełnia moje oczekiwania, ...sanki są z plastiku.
[QUOTE=Hiv;438853]Warto wydać tą 100 na Delte czy lepiej 200 na oryginał?
Nie warto przepłacać bo akurat ten produkt jest bardzo dobrze wykonany i IMHO nie ma sensu wydawać ponad 200zł za oryginał. Miałem oba dla porównania..
Hiv, takiego kabla którego użyłem szukaj w sklepach elektronicznych (NIE elektrycznych). to jest zwykły sygnałowy kabel 5-żyłowy z ekranem, kupiłem go tutaj:
http://www.led.com.pl/?menu=kontakt
1zł za metr czyli podobnie cenowo jak skrętka :)
Tutaj jeszcze jeden tutorial, może sam sprzęt nie jest najlepiej zrobiony, ale zdjęć sporo - a nuż komuś się przyda:
http://photographicallyinclined.blog...lash-cord.html
Sa tez takie kable miekkie alpharda chyba 3 i 5mm srednicy w zaleznosci jak kto chce, nie pamietam tylko czy 4 czy 6 zylowe, po ok 1,20 zł za metr z tego co pamietam, bardzo miekkie, dosc dobre wlasciwosci przewodzace itp ;)
Ja natomiast nie moge polecic tej Delty...kumplowi rozsypala sie. kable w srodku si epourywaly dziala do dzis tylko dlatego ze jest zlutowana na nowo i zalana klejem na goraco w srodku bo inaczej sie urywaja luty i wychodzi kabel...... tak to ok gdyby nie to^^:)
Pozdro