Odp: czy czeka nas subskrybcja (pewnie głównie AI) w korpusach naszej ulubionej firmy
Cytat:
Zamieszczone przez
pawel.guraj
Szczególnie, my Europejczycy, bardzo silnie pracujemy nad samozaoraniem, wymyślając przeróżne ideologie które mając służyć całemu Światu tak na prawdę służą wyłącznie pogorszeniu własnej pozycji na nim. Zemści się sromotnie.
Służy grupom interesów i lobbujących za nimi.
Już to mówiłem, najoczywistszym przykładem historycznym jest zakaz zwykłych żarówek i zastąpienie ich tzw. świetlówkami energooszczędnymi (nie, nie LEDowymi, chociaż tu też jest nieźle). Ciekawe, że nikt nie analizuje skutków finansowych. technicznych i ekologicznych tego przekrętu. Zwłaszcza ekologicznych; ktoś wie, co dzieje się z miliardami zużytych świetlówek energooszczędnych i tonami rtęci z nich?
Odp: czy czeka nas subskrybcja (pewnie głównie AI) w korpusach naszej ulubionej firmy
Cytat:
Zamieszczone przez
janhalb
Wywiad z kandydatem (!) na burmistrza przedstawia co najwyżej jego prywatne poglądy, a nie jest "oficjalnym ogłoszeniem planów". Come on.
To przebiega etapami. Najpierw wyeliminują gotówkę i wprowadzą CBDC.
eliminacja gotówki to mokry sen każdego totalitarnego systemu, i nie chodzi w tym o przestępczość czy jakies inne chwytliwe cele - już za niedługo jak będziecie kupować canona R5II na paragon to sprzedawca poprosi o dowód osobisty
Cytat:
Zamieszczone przez
mirror
eliminacja gotówki to mokry sen każdego totalitarnego systemu, i nie chodzi w tym o przestępczość czy jakies inne chwytliwe cele - już za niedługo jak będziecie kupować canona R5II na paragon to sprzedawca poprosi o dowód osobisty
I jeszcze dostaniesz SMS, że na konto śladu węglowego tego R5 II przez dwa tygodnie będziesz mógł wprdlć tylko po jednej marchewce dziennie, a na koniec chrabąszcza.
Co Ty z tymi chrabąszczami? Większość świata, Azja i Afryka przede wszystkim, je owady i żyje. Tylko w zadufanym Pierwszym Świecie mają z tym jakieś problemy.
Żeby nie było, zasadniczo jestem euroentuzjastą, ale również widzę debilizmy EU, szczególnie biurokrację i obrzydliwy lobbing.
Proponuję Szanownym Gajowym przenieść cały ten wątek - bez selektywnego wycinania postów - do Hydeparku, to sobie będziemy swobodnie pieprzyć.
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
mirror
Mokry sen wszelkich służb już się spełnił: internet i konta społecznościowe. Teraz problemem są odpowiednio mocne centra obliczeniowe, żeby przerobić te wszystkie dane.
[QUOTE=Leon007;1461515]Co Ty z tymi chrabąszczami? Większość świata, Azja i Afryka przede wszystkim, je owady i żyje. Tylko w zadufanym Pierwszym Świecie mają z tym jakieś problemy.
Na całym świecie ludzie jedzą robale tylko wtedy, gdy nic innego nie ma do jedzenia, a nie z upodobania, a ty bardziej z przymusu administracyjnego. Jedyny przymus to głód.
Cytat:
Zamieszczone przez
Leon007
Mokry sen wszelkich służb już się spełnił: internet i konta społecznościowe. Teraz problemem są odpowiednio mocne centra obliczeniowe, żeby przerobić te wszystkie dane.
to niestety nie to samo w przypadku mediów społecznościowych masz wybór twoja sprawa czy piszesz, co piszesz i gdzie piszesz, w przypadku gotówki nie będziesz go miał kupujesz korpus canona np. R5II i sprzedawca prosi o dowód osobisty - tak jak w przypadku alkoholu ale w przypadku alkoholu wystarczy pokazać, a w przypadku aparatu foto sprzedawca zapisze kto kupił i gdzieś to prześle - oczywiście niewinni nie mają się czego obawiać :mrgreen: bo przecież to odnotowanie ma zapobiegać praniu brudnych pieniędzy czy czemuś tam innemu - włączcie myślenie i zastanówcie się - "kupno korpusu na paragon - pranie brudnych pieniędzy"
Czas zmienić nazwę wąteku na foliarze spod znaku Canona łączcie się. Jestem przerażony jak niektórzy są podatni na rosyjska i chińska propagandę (zmuszanie eu do jedzenia robactwa, 15 minutowe miasta) i nie potrafią sami sięgnąć do źródeł. Niedługo wybory do parlamentu europejskiego (czyli dzień, w którym ma się realny wpływ na to co się dzieje w EU), mam nadzieję, że śledzicie już program potencjalnych kandydatów na których będziecie głosowali...
Cytat:
Zamieszczone przez
kmeg
Czas zmienić nazwę wąteku na foliarze spod znaku Canona łączcie się. Jestem przerażony jak niektórzy są podatni na rosyjska i chińska propagandę (zmuszanie eu do jedzenia robactwa, 15 minutowe miasta) i nie potrafią sami sięgnąć do źródeł. Niedługo wybory do parlamentu europejskiego (czyli dzień, w którym ma się realny wpływ na to co się dzieje w EU), mam nadzieję, że śledzicie już program potencjalnych kandydatów na których będziecie głosowali...
Ależ oczywiście. Choć w wypadku Europy niestety to nie jest taki prosty wybór. Problem, że alternatywa dla eko-lewaków niestety ma tendencję do romansowania z Putinem i okolicami, tak więc nie wiadomo co gorsze (przynajmniej z mojej perspektywy). Swoją drogą patrząc na nastroje na zachodzie po tych wyborach może być bardzo ciekawie. Będę parskał jak się okaże, że znowu tak jak magicznie przestaliśmy mieć problem z praworządnością znowu, równie magicznie, będziemy go mieć ponownie ;-)
p,paw
Cytat:
Zamieszczone przez
atsf
Na całym świecie ludzie jedzą robale tylko wtedy, gdy nic innego nie ma do jedzenia, a nie z upodobania, a ty bardziej z przymusu administracyjnego. Jedyny przymus to głód.
Eeee... te pieczone skorpiony fotografowałem na głównej ulicy w Pekinie, tam raczej biednie nie jest.
A to by ci pasowało?
https://dzienniknaukowy.pl/planeta/s...zrodlem-bialka