teraz nie pamiętam, ale coś koło 8 zapewne
Wersja do druku
To teraz z innej branży ;)
Przypadkiem będąc na spacerze w lesie z rodzinką trafiliśmy na końskie zawody w skokach przez przeszkody.. popróbowałem trochę panoramowania..
aa.. wszystkie 5D i 70-200 f4 bo tylko to miałem na spacerze...
Jeszcze takie na krótszych czasach
Jak Wam się widzą ?
Generalnie te z krótkimi czasami wydają się być poruszone :(
Te z krótkimi czasami mają jak dla mnie zbyt dużą GO.
W sumie wygląda, że dość zmienne warunki oświetleniowe miałeś.
Dzięki za komentarz, warunki były takie sobie - słońce świecące prawie z góry (godz. 14-15) no i na długich czasach przy 1/60s wychodziła przysłona 11 - 14 stąd ta duża GO.. jakbym wiedział że będę coś takiego robił to bym filtr jakiś zabrał czy coś..i w zasadzie robione z miejscówki bez większego wyboru.... takie zawody żeby poćwiczyć panoramowanie to super sprawa..
Pozdrawiam..
Co do tych konikow to z dlugimi czasami nieostre,nie schodzilbym nizej niz ~1/80 sek. co zas do panoramowania to poza pierwszymi 2 zdjeciami to chyba ogolnie nie bardzo pasuje tu koncept,za duzo ruchu w roznych plaszczyznach.Kon skacze przemieszcza sie zarowno w przod jak i w gore itd,male szanse zeby trafic ostrosc.Co zas do tych z krotszymi czasami to osobiscie wolalbym wezsze kadry,z mala GO.Kwestia gustu.
Pozdrawiam.
Druga panoramka podoba mi się i nie uważam, żeby ostrości było za mało - na skałkach jest dość, a więcej na zamglonych górach byłoby sztucznie, oko w takich warunkach także ostro nie widzi.
Z koniowych zdjęć drugie bardzo mi się podoba, głowa jest wystarczająco ostra, a tło wystarczająco rozmyte - obraz dobrze kieruje uwagę na istotę konia w takich zmaganiach - jest sam, skupiony na tym co robi, a jeździec to tylko nieistotny balast. Może koń właśnie marzy o wolnych galopadach po stepie, a nie dostarczaniu rozrywki człowiekowi znudzonemu jeżdżeniem samochodem i siedzeniem przed TV? Może marzy o przeskoczeniu trybun i wzorem pegaza - pogalopowaniu w chmury?..
Się rozmarzyłam, ale widać Twoje zdjęcie inspiruje do marzeń nie tylko konia :D