Odp: Canon RF 100-400 f5.6-8
Cytat:
Zamieszczone przez
cauchy
Nooo RF 150-600 z f6.3 max, do 2kg i w cenie Soniacza biore w ciemno pierwszy.
Ale na razie sobie pomarzymy i cieszmy się Sigmą, że jest (ja się cieszę [emoji16]).
Może mi sie trafił jakis udany exemplarz bo mi nic nie pulsuje, odpukać, jeszcze.
Btw, trochę strach robić kolejne updaty R6 żeby czegoś nie zyebali z tym szkłem, bo słyszalem takie plotki, że co raz to mają ograniczać te kompatybilności.
Ja siedzę na firmware 1.6 i na razie niczego nie zmieniam.
Jak wyjdzie RF 150-600 to je będę pierwszy :P
4 załącznik(ów)
A na razie RF 100-400 daje radę. Pierwsze strzały nowym nabytkiem, niestety rozpoznaję tu tylko bogatki.
Cytat:
Zamieszczone przez
Nozanu
A na razie RF 100-400 daje radę. Pierwsze strzały nowym nabytkiem
:shock: Lepszych wyników bym się spodziewał po słoiku po dżemie przypiętym do Samsunga S22, a Ty to nazywasz "dawaniem rady"?!
--- Kolejny post ---
Zapomniałem napisać, że chodziło mi o słoik zupełnie niemyty :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
atsf
:shock: Lepszych wyników bym się spodziewał po słoiku po dżemie przypiętym do Samsunga S22, a Ty to nazywasz "dawaniem rady"?!
Nawet jak przez "dwa słoiki". Bo to robione przez kuchenne okno przy porannej kawie.
To, że Cię jakaś kobieta jeszcze nie zagoniła do mycia okien przed świętami, to żadne usprawiedliwienie :mrgreen:
Zrób może jakieś zdjęcie, które naprawdę pokaże możliwości tego obiektywu. To nie muszą być ani ptaki w locie, ani ISO 12800.
Cytat:
Zamieszczone przez
atsf
--- Kolejny post ---
Zapomniałem napisać, że chodziło mi o słoik zupełnie niemyty :mrgreen:
Nawet przez dwa słoiki. Bo to robione przez kuchenne okno przy porannej kawie i olać "zasiadki".
Tam są jemiołuszki i dzięcioł średni. I bogatka.
Cytat:
Zamieszczone przez
atsf
Tam są jemiołuszki i dzięcioł średni. I bogatka.
Dzięki za wyjaśnienie. Dla mnie najlepszy drób to jak widać po szybach taki z rożna.
Może następnym razem użyję lampy studyjnej i otworzę okno, ciemnica teraz całymi dniami
2 załącznik(ów)
Ja mam to podpięte pod R10.
Za 3k całkiem spoko. Brakuje mi trochę mm, bo miałem 150-600 Tamron.
Ostatnio na szybko wyskoczyłem pchać wózek i przy okazji szybki test.
Załącznik 9784
Załącznik 9785
Cytat:
Zamieszczone przez
luck1985
Ja mam to podpięte pod R10.
Za 3k całkiem spoko. Brakuje mi trochę mm, bo miałem 150-600 Tamron.
Ostatnio na szybko wyskoczyłem pchać wózek i przy okazji szybki test.
Wyglądają bardzo dobrze, ale ne ma EXIF-ów. Przycięte czy zmniejszone, JPG z aparatu, czy obrabiany RAW i w czym?