U mnie zero odzewu do dnia dzisiejszego, nawet nie odpowiadają na wiadomości. Przynajmniej jedno wiem, że więcej już u nich nie zrobię żadnych zakupów.
Wersja do druku
Tak się zastanawiam, czy mimo, że dostałem już od nich zwrot na konto, nie wystawić im adekwatnej opinii? Zamówienia nie zrealizowali, kasę przetrzymali, a towar (przypominam, że w moim przypadku nie chodziło o R6) na stornie nadal opisany jako "magazyn dostawcy". A w mailu napisali wprost, że nie są w stanie zrealizować zamówienia, ze względu na brak towaru w magazynie dostawcy...
Ja już tez skutecznie wyleczyłem się z zakupów u nich. Tym bardziej, że jakiejś fajnej promki to ja u nich w ogóle nie pamiętam.
Wracam dzis do wawy po swietach, kurier zostawił paczke w punkcie, moze jeszcze zdaze odebrac. Pojutrze ma dojechac adapter.
Szkoda [emoji53]gdzie teraz wezmiesz?
Obsługa klienta Canona jest mocno nieogarnięta.
Najpierw zwrot kasy za R6 w ich sklepie, dwa razy musiałem o to dzwonić.
2 tygodnie temu zarejestrowałem aparat na cashback i do tej pory nic nie wiem. Strona z logowaniem żeby sprawdzić stratus nie działa (widocznie konto wygasło), dzwoniłem do obsługi, polecono mi napisać do nich mail i mają się odezwać w ciągu kilku dni.
Serio, tak to wyglada u największego producenta aparatów?.. :roll:
Na cashbacki czekałem i po 2 miesiące... z czym to zjejść...
dobrze że nie 2 lata :roll: z czym oni mają problem, dałem im wszelkie możliwe dane
wspaniałomyślnie dziś mi zatwierdzili, kasa za miesiąc ;)