Odp: Porównanie FF i APS-C - kto znajdzie różnicę.....
To samo można napisać o pełnej klatce i średnim formacie. Dlaczego kupujecie FF zamiast aparatu z większą matryca dająca mniejsze szumy? Godzicie się na pewne kompromisy bo jest taniej, lżej, mniej miejsca zajmuje. Tak samo z FF i mniejszymi matrycami.
Cytat:
Zamieszczone przez
PiKa
To samo można napisać o pełnej klatce i średnim formacie. Dlaczego kupujecie FF zamiast aparatu z większą matryca dająca mniejsze szumy? Godzicie się na pewne kompromisy bo jest taniej, lżej, mniej miejsca zajmuje. Tak samo z FF i mniejszymi matrycami.
kupujemy ff ale nikomu nie wmawiamy że jest równie dobry, a nawet lepszy od średniego formatu.
Panowie tyle jest świetnych aparatów, a tak mało dobrych fotografów!:?
Cytat:
Zamieszczone przez
michalko
Panowie tyle jest świetnych aparatów, a tak mało dobrych fotografów!:?
:)
BTW - korpus GFX XG może trochę namieszać na rynku https://www.mirrorlessrumors.com/fuj...make-this-cam/
6 załącznik(ów)
Przecież nie napisałem, że APS-C jest lepsze zawsze i wszędzie tylko, że obecnie aparaty APS-C dorównują jakością zdjęć aparatom FF sprzed kliku lat (np. 6D). Wg mnie to w zupełności wystarczy dla amatora w większości przypadków.
Jeśli śnię to mnie obudźcie - tutaj kilka fotek zrobionych dzisiaj Canonem 6D i Fuji X-T2 przy ekwiwalentnych ogniskowych i przysłonach. Zdjęcia z Fuji specjalnie zrobiłem przy wyższym ISO, żebyście potem nie mówili, że patrzę na "złe ISO", itp.
Które jest które? Wszystkie to cropy 100%
Załącznik 1826 Załącznik 1827
Załącznik 1828 Załącznik 1829
Załącznik 1830 Załącznik 1831
Cytat:
Zamieszczone przez
djtermoz
Przecież nie napisałem, że APS-C jest lepsze zawsze i wszędzie tylko, że obecnie aparaty APS-C dorównują jakością zdjęć aparatom FF sprzed kliku lat (np. 6D). Wg mnie to w zupełności wystarczy dla amatora w większości przypadków.
Jeśli śnię to mnie obudźcie - tutaj kilka fotek zrobionych dzisiaj Canonem 6D i Fuji X-T2 przy ekwiwalentnych ogniskowych i przysłonach. Zdjęcia z Fuji specjalnie zrobiłem przy wyższym ISO, żebyście potem nie mówili, że patrzę na "złe ISO", itp.
Które jest które? Wszystkie to cropy 100%
Załącznik 1826 Załącznik 1827
Załącznik 1828 Załącznik 1829
Załącznik 1830 Załącznik 1831
Znowu rebusy.:twisted:
Ale co chcesz udowodnić i komu?:?
tak bardzo zabawne jest wyobrażanie sobie gości przed klawiaturą, którzy z siłą trolla i pianą na ustach próbują coś udowodnić w internecie:)
Cytat:
Zamieszczone przez
p0m
tak bardzo zabawne jest wyobrażanie sobie gości przed klawiaturą, którzy z siłą trolla i pianą na ustach próbują coś udowodnić w internecie:)
Nic nie muszę udowadniać z "siłą trolla" czy "pianą na ustach". Po prostu zostałem wywołany do tablicy przez kilku panów tutaj, którzy twierdzą że śnię, ulegam marketingowi, itp. Zamiast wdawać się w jałowe dyskusje i przepychanki lepiej po prostu od razu pokazać zdjęcia. Niech zdjęcia mówią same za siebie i każdy sam zadecyduje czy w przeciętnych warunkach oba aparaty dają taką samą jakość obrazu czy nie.
Cytat:
Zamieszczone przez
djtermoz
Niech zdjęcia mówią same za siebie i każdy sam zadecyduje czy w przeciętnych warunkach oba aparaty dają taką samą jakość obrazu czy nie.
Proponuje zapiąć coś jasnego do 6D i wyskoczenie na jakiś koncert i wtedy porównanie cropów.8-)
Z 6d nie będzie cropow bo nie wpuszczą na koncert z wielkim aparatem? ;)