Niby 45 punktow AF, ale tak gesto umieszczone, ze az przykro. [emoji20]
Wersja do druku
Niby 45 punktow AF, ale tak gesto umieszczone, ze az przykro. [emoji20]
No dokładnie. Niestety, nie jest to AF z 5d3.
I płakanie na forach jaki to Canon zły i ma wrednych księgowych, cokolwiek zmieni ;)? Zachowajmy choć odrobinę realizmu ;).
Pomijam już że gdzie jest przymus kupowania tak drogiego sprzętu????....
A niektórzy rzeczywiście tak do tego podchodzą jakby to był niemal obowiązek ;).
Spodziewałem się, że w tej kwestii Canon poprawi tą puszkę. No cóż nie można mieć wszystkiego. Trochę szkoda, bo jakby było szerzej to zmienił bym puszkę, a tak "stara" 6D pozostanie jeszcze w plecaku.;)
W Danii cena praktycznie ta sama co w Polsce CANON EOS 6D MK II BODY
Tyle, ze w takiej sytuacji 6d classic zostaje. Ewentualnie zmiana na Sony.
No ale na co ta skarga? Że nie podoba Ci się jakość jpegów zamieszczonych w internetach przez niejakiego Dana Havlika? A kiedy fotki testowe z nowego korpusu były dobre albo mówiące coś konkretnego o matrycy? Nawet pierwsze sample z nowych obiektywów są czasem beznadziejne. Ci goście sikają po nogach żeby zamieścić pierwsze sample w momencie kiedy Canon da hasło, że już wolno. Ja na nie nawet nie zerknąłem, bo to strata czasu. Zresztą jpegów nie używam.
Naprawdę myślisz, że 6DII będzie robić nieostre zdjęcia i właśnie Ty pierwszy dostrzegłeś ten problem na samplach pana Havlika?:roll:
Nawet jak sample są od Canona, słusznie że są kiepskie.
Gdyby ktoś sie umiejętnie postarał zrobić najostrzejsze zdjęcia jakie matryca da, to potem by po forach grasowali różni tacy ze skargami i reklamacjami, że coś oszukane, bo im takie nie wychodzą. Są osoby na tym forum, które kupiły każdą puszkę marki Canon przez osiem lat i w końcu przyznali się , że nigdy nie zrobili Canonem ostrego zdjęcia...:mrgreen: