Odp: Ceny 5D MkIII, MkIV itp.
Jak jest promocja cb organizowana przez inny organ niz canon polska to nie ma takich cyrkow z pudelkami. Po ch... Im one. Masz szklo, dowod zakupu, po co im ten karton do szczescia.
xx też tego nie wiem... w ogóle uważam, że klienta powinno ch... to interesować skąd Euro bierze sprzęt. Skoro Canon piszę, ze to autoryzowany dealer to problem Canona i Euro, bo klient kupił i zapłacił w miejscu poleconym przez CP.
Cytat:
Zamieszczone przez
xxkomarxx
Jak jest promocja cb organizowana przez inny organ niz canon polska to nie ma takich cyrkow z pudelkami. Po ch... Im one. Masz szklo, dowod zakupu, po co im ten karton do szczescia.
Możesz sobie kupić, wysłać do CP wniosek o zwrot, a potem sprzęt oddać bez problemu do sklepu. CP więc chce uszkodzenia pudełka i wycięcia numerów seryjnych z pudełka i wysłania im zdjęcia tego.
Cytat:
Zamieszczone przez
kmeg
Możesz sobie kupić, wysłać do CP wniosek o zwrot, a potem sprzęt oddać bez problemu do sklepu. CP więc chce uszkodzenia pudełka i wycięcia numerów seryjnych z pudełka i wysłania im zdjęcia tego.
Jak robilem zdjecie to wcale nie wycinalem tego kodu.
Zalozmy opcje bez pudelka, kupuje wysylam wniosek i oddaje, potem ktos kupuje i tez wysyla, wychodzi oszustwo i sprawa karna.
Cytat:
Zamieszczone przez
xxkomarxx
Jak robilem zdjecie to wcale nie wycinalem tego kodu.
Zalozmy opcje bez pudelka, kupuje wysylam wniosek i oddaje, potem ktos kupuje i tez wysyla, wychodzi oszustwo i sprawa karna.
Może wcześniej nie trzeba bylo, może ktoś zaakceptował bez wycięcia. Dla mnie niszczenie pudełek oznacza po prostu "dzikość".
Cytat:
Zamieszczone przez
kmeg
Dla mnie niszczenie pudełek oznacza po prostu "dzikość".
W mniej "dzikich" społeczeństwach zakłada się, że po cashback wyciąga rękę klient, który rzeczywiście zakupił produkt a nie spisał numer z pudełka w sklepie i sam sobie wypisał dowód zakupu. No więc mamy wycinanki i zawężoną listę sprzedawców.
Cytat:
Zamieszczone przez
marfot
W mniej "dzikich" społeczeństwach zakłada się, że po cashback wyciąga rękę klient, który rzeczywiście zakupił produkt a nie spisał numer z pudełka w sklepie i sam sobie wypisał dowód zakupu. No więc mamy wycinanki i zawężoną listę sprzedawców.
To prawda ale w mniej dzikich krajach nie podnosi się też cen o ca wysokosc cashback. "Dzikość" ze wszystkich stron...
Cytat:
Zamieszczone przez
kmeg
To prawda ale w mniej dzikich krajach nie podnosi się też cen o ca wysokosc cashback.
No bo nie ma tej całej listy sprzedawców uprawnionych do sprzedaży z cashbackiem.
U nas też nie było wzrostu cen jak nie było tego zawężenia. Ale mam wrażenie, że ta lista rośnie i wróci normalny rynek:)
Cytat:
Zamieszczone przez
kmeg
To prawda ale w mniej dzikich krajach nie podnosi się też cen o ca wysokosc cashback. "Dzikość" ze wszystkich stron...
Nie jest to reguła, nie przesadzaj. Ja kupiłem obiektyw podczas trwania obecnego cashbacka, śledziłem ceny przed i żadnej zmiany.
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Nie jest to reguła, nie przesadzaj. Ja kupiłem obiektyw podczas trwania obecnego cashbacka, śledziłem ceny przed i żadnej zmiany.
Moją 430EX III-RT też kupiłem bez wzrostu ceny. Byłem na to wyczulony.