CF 1 GB, (pomarańczowa) po prostu padła i już. Szczęśliwie akurat po zrzuceniu zdjęć.
Wersja do druku
CF 1 GB, (pomarańczowa) po prostu padła i już. Szczęśliwie akurat po zrzuceniu zdjęć.
To moze ja z innej beczki... Kingstony , ale nie w aparacie (ale awaryjnosc, jest awaryjnoscia). U mnie w firmie uzywamy pomaranczowych kingstonow 512 jako twardych dyskow (przejsciowka IDE-CF). Czyli karty dzialaja w jak najgorszych warunkach (non stop czytanie, pisanie). Mamy 30 komputerow, przez 2 lata padla 1 (jedna) karta, niestety ostatnio zaczely padac duzo czesciej (tak 1 na miesiac). co nie zmienia faktu, ze jesli w tak zlych warunkach nie bylo problemu to nie jest zle.
Wszystko by bylo pieknie, gdyby nie to, ze jak kupilismy (w ramach zapasu) kilka nastepnych CF (tez rozowe 512) to okazalo sie ze karty wygladajace identycznie sa zupelnie rozne wewnatrz, np. niektore dzialaly tylko na 3,3V, niektore 3,3/5 V, z niektorych mozna bylo wystartowac komputer, a z niektorych nie, a nie kupowalismy na allegro, ale od dystrybutora...
PS. teraz kupilismy tez Kingstony, ale nie rozowe ale z widoczkiem i z tych da sie wystartowac komputer i na razie nie ma problemu, ale to jeszcze za krotki okres by cos powiedziec dokladniej.
U mnie CF Elite Pro 1Gb (niebieska - 2 lata) i CF 256 (pomaranczowa 2,5 roku) w 350D, 30D, A70, A75, A95 - zero problemow. Do tego SD 512 a A510 i druga taka sama w nokii - nic sie nie dzieje.
Kart CF uzywam rowniez do noszenia danych w kieszeni (w czytniku) i czesto jako dysku - zadnych problemow.
Z drugiej strony koledze w swieta padla 256 SD w jakims kompakcie i stracil zdjecia - po formacie bylo OK.
Mial ktos zle doswiadczenia z kartami CF Kingston Elite Pro? Wadliwe pliki, bledy odczytu, ginace pliki itd itd.? Korci kupic mnie, bo mam okazje za 130zł Elite Pr o 16GB.
Ja ostatnio nabylem jakiegos Samsunga 8GB 233x za 80zl .. dziala ;) Bedzie jako backup na czarna godzine.
Ja mam zamiar kupić Preteca 8Gb x233. Podobno w nikonach czasami jest padaka z tymi kartami, ale żeby coś działo się w canonie, nie słyszałem.
Ja mam prawie wszystkie Kingstony:)
Żadnych problemów z nimi nigdy nie miałem.
W przeciwieństwie do takiego jednego Preteca:)
Extreme III również działa bez zarzutu.
Dzięki za informacje;) Dzisiaj wieczorem miałem robić zamówienie :P
Dam z 50 zł więcej, ale kupie Lexara 8gb x233