Nie kupujcie w Biedronce knigi pt. "Jak fotografować" czy jakoć tak się zwała. tekstu tyle co nic a i zdjęcia...wszystko to można znaleźć, przeczytać i obejrzeć w internecie. szkoda kasy.
Wersja do druku
Nie kupujcie w Biedronce knigi pt. "Jak fotografować" czy jakoć tak się zwała. tekstu tyle co nic a i zdjęcia...wszystko to można znaleźć, przeczytać i obejrzeć w internecie. szkoda kasy.
Witam serdecznie.
Miałem w ręku S. Kelby'ego "Fotografia cyfrowa. Edycja zdjęć. Wydanie IV"
Tyczy co prawda o CS3 ale z tego co pamiętam to to działało. Stosunkowo mało (jak na Scotta) zamulania a sporo techniki.
Popatrz np. w EMPIKU lub dorwij PDF-a. Może się nada.
Powodzenia.
Pomóżcie w wyborze - Bryan Peterson. Lepiej kupić Fotografię bez Tajemnic czyli streszczenie wszystkich pięciu części czy Czas Naświetlenia i Ekspozycję bo te w szczególności mnie interesują ?? Z chęcią kupiłbym ten skrót wszystkich części ale boję się czy nie jest za mocno okrojony.
IMO Ekspozycja jest najlepsza.
ekspozycja jest najlepsza i od tego bym zaczął
Przyznam, że pobieżnie przeczytałem wątek i pewnie będę się powtarzał, ale jak na razie po przeczytaniu 195 Ujęć..., Nowe ujęcia... (Scott Kelby) oraz Ekspozycja..., Czas naświetlania... (Bryan Peterson) zdecydowanie polecam Bryana... Właśnie przed chwilą nabyłem na Alle... kolejne 2 jego książki :) Tak naprawdę z książek Scott-a nic szczególnego się nie dowiedziałem, ale Ekspozycja... bardzo, bardzo zmieniła moje dotychczasowe spojrzenie teoretyczne. Socott-a fajnie i przyjemnie się czyta, ale wg mnie jest bardzo ogólny, to nie znaczy, że nie polecam, ale proponuję zacząć od Bryana.., to oczywiście tylko i wyłącznie moje zdanie.
Byłem dzisiaj w Empiku i zakupię ekspozycję, czas, i portret Petersona chociaż nie powiem bo w/w książka Petersona zawierająca wszystko w jednym też jest ciekawa ale obawiam się, że zbyt mocno skrócone są w niej wszystkie części.