:D
pozdr.
Wersja do druku
Jak widzicie ? Wczorajsza sesyjka, bedzie wiecej z wczoraj ;-)
A co tej ładnej pani stało sie na pleckach? Nie znam sie ale to kadrowanie jakies do bani jest. Myśle ze Van miał racje, za bardzo chcesz zrobic skomplikowany kadr-> rece etc. Osobiście nie podoba mi się tez zakryte oko. Wygląda jak byś chciał je zakryć ale byś się bał. Lepiej zaczynaj od prostych. Ja tak robie:)
A co powiesz kolego o portretowaniu w studiu ?? Tam to takie przesłony są raczej wskazane.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Naucz się korzystać z histogramu tutaj zdecydowanie prawa strona uciekła przez to przepalenia. Szczerze mówiąc ta konwersja BW nie przypadła mi do gustu. Ja wiem, że takowa jest w książce Scotta, ale jednak trzeba to wyczuć gdzie by najbardziej pasowała. I ja również napiszę, że kombinujesz z kadrem za bardzo myślę, żebyło by o wiele sympatyczniej gdyby zdjęcie było bez rąk.
właściwie to nic nie powiem, bo nigdy nie zrobiłem zdjęcia w studiu, ale czy są wskazane? zależy od tego co chce się uzyskać :)
allgsm chyba lepiej by bylo gdybys w takim ulozeniu modelki dal jej wiecej oddechu z przodu kosztem tych pleckow,
inna sprawa to makijaz, w tym przypadku ust...do zdjec (poczytaj, w kazdym babskim pismie to pisza) do zdjęc, sesji błyszczyków nie używamy...do sesji MAT! ewentualnie opalizujace ale nie blyszczace:)
BTW widze, że z ostrością już nie ma problemów ;)
Hmm no kurcze Paenka a ja specjalnie kupilem ten blyszczyk ;-) Efekt mokrych ust ;-) Widzialem mnustwo takich zdjec gdzie usta byly wlasnie pokryte takim blyszczykiem ,echh ;-)
To wrzucam drugie:
Nie wiem co zrobiłeś z kolorem, jest "wyprany". Ta pani ma ładne usta ale nie na tym zdjęciu:) Nysie ze dalej za dużo kombinujesz.
allgsm...ale to już wyzsza szkoły jazdy, cała koncepcja... naprawę sprobuj zrobić prosty a dobry portret
spojrz na ostatnie zdjecie swojej zony...podoba ci się jej cera?
nie ucinaj jej szyi, ma ladne wlosy to wyglada jak element jakiejs wiekszej ukladanki ale niedokonczonej