This photo is no longer available - szkoda.
Jedziesz zdobywać koronę Ziemi? Powodzenia, stopy wody pod kilem.
Wersja do druku
This photo is no longer available - szkoda.
Jedziesz zdobywać koronę Ziemi? Powodzenia, stopy wody pod kilem.
U mnie się wyświetla.
Jak zawsze w urlopie.
A wątek zamykam, bo brak jakiegokolwiek zainteresowania nim, poza kilkoma osobami 2-3.Szkoda czasu na wstawianie zdjęć.To że zdjęcia pewnie nie są doskonałe, to dobrze wiem.I nie każdemu musi się podobać to co pokazuje.Ale od dłuższego czasu obserwuję forum, i jak sami zauważacie - może 5-6 osób prezentuje tu swoje prace i koniec. Gdyby nie wątki CTJ i GTJ, czy wątki dla początkujących , to forum można by było wygasić .Nic merytorycznego się nie dzieje.Ok 2 miesięcy temu miałem chwilę czasu i policzyłem ile osób średnio udziela się na forum przez tydzień- na jeden dzień wyszło 6 osób .To i tak zawyżona liczba.Nie liczę tu założycieli nowych wątków.
Leon007, specjalnie dla Ciebie :)
Zdjęcie bez nr...
Marzenia sie spełniają ... by bogdan l, su Flickr
Z forum się nie żegnam, bo będę zaglądał do kilku wątków i pewnie coś nie raz napiszę .....
No to teraz możesz gonić ptaki czatownią. Już sobie wyobrażam jak jedziesz, a za samochodem klucz zimorodków i dzięciołów, a gdzieniegdzie pluszcz.
A co do merytoryczności forum - niestety zgadzam się z Tobą. Myślałem, że McKinleya (czy tam Denali) jedziesz zdobyć.
Zrób ładne zdjęcia!
To nie tak, że tylko 2-3 osoby są zainteresowane Twoim wątkiem! Od dawna go obserwuję i naprawdę uważam, że wiele zdjęć jest świetnych, tylko że moje komentarze typu "super", "genialne" itp. i tak nic by nie wniosły, dlatego podziwiam w ciszy. Może to mój błąd... ;-)
Ja także oberwuję na bieżąco:)
Dzięcioły ładnie, zwłaszcza tło Ci fajnie wyszło. Samego ptaka mogłeś bardziej wyciągnąć z cieni, bo podejrzewam że lepsze naświetlanie dało by właśnie przepał w tle.
Auto czatownia super - To Mitsubishi L200? Na takie nie miał bym co liczyć, ale i tak ciesze się że szef mi kupił mniejsze 4x4, trochę też ze względu na hobby.
Co do forum to wrzucaj. Nie zawsze coś napisze, ale czasem podrzuce jaką rade.
O widzisz, dobra rada, postaram się następnym razem o tym pamiętać.Choć z tym dzięciołem nie jest łatwo - skubany przylatuje jak ja jeszcze w tym miejscu mam słabe światło, a potem za kilka minut gdy słońce wyjdzie z nad jednej z gór od razu aż za dużo go mam:)
Tak to ten model. Szanuj szefa który kupuje Ci terenówkę :) Jeszcze zdarzają się tacy ? :)
Teraz to nawet prawie zdjęć nie robię , jedynie rano przed pracą pijąc kawę w swej ogrodowej czatowni obserwuję jak przylatuje ten dzięcioł, i korzysta z darmowej wyżerki :) zresztą nie on jeden , ostatnio regularnie ale już wieczorem przylatuje na kilka orzeszków ziemnych sójka, potem kapie się suszy i odlatuje zawsze w jednym kierunku.Fajnie też zobaczyć jak matka i ojciec na zmianę karmią parę młodych pleszek. Najgorsze w wyżywieniu - najdroższe są sikorki bogatki :) te to jak wpadają z rodzinkami to i ruch i walki śa przez długi czas.Dziś popołudniu 1 raz widziałem gdy młoda sikorka zleciała na kamień który jest częściowo zatopiony w wodzie i próbowała się kąpać jak jej matka. Dobre dziesięć minut bawiła się w wodzie. gdy skończyła - można ją było wyżymać :)
Kiedyś mi Irek, kolega z forum powiedział _ czasami lepiej zostawić aparat i nie robić zdjęć a obserwować co robią ptaki. To jest naprawdę dobra rada - szkoda że już praktycznie nie zagląda na forum, ale to taka kolej rzeczy :) trzeba robić miejsce innym:)
pozdrawiam wszystkich zaglądających.