A ja i tak będę czekał na obiektyw widmo: 16-50 F4 L
Wersja do druku
A ja i tak będę czekał na obiektyw widmo: 16-50 F4 L
a ja czekalem na
Carl Zeiss Distagon T* 35 mm f/1.4 ZE
i wyglada na to ze sie doczekam
p.s. skonczylem poszukiwania sw. Graal'a czyli 50mm i nie znalazlem wiec zaplace chore pieniadze za zeiss'a a nie za 50L.
p.s.2.wiem, wiem noAF but hey i don't give a f...
Ale tylko na fremeński.
Albo mniejsza - np. do reprodukcyj, albo optyka lentikularna, albo... coś się wymyśliCytat:
Dobra dobra, ale żeby głębia ostrości z tego cuda była akceptowalna to przysłona robocza będzie f/40, czy większa? ISO to tutaj nie ma większego znaczenia..
zdRAWki
Maniacy małej GO mogą zacierać ręce :E
Wg mnie standard to około 283mm, WA 200mm, EUWA to 100mm. Z tym, że ta matryca nie będzie służyła do robienia normalnych zdjęć. Canon powiedział, że może, co nie znaczy, że będzie robił takie matryce. Jedyne zastosowanie jakie sobie wyobrażam to fotometria w astro o ile będą umieli schłodzić tą matrycę.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
No np. zamiast macierzy CCD jedna matryca CMOS.
Macierz CCD.
http://moto.onet.pl/1624218,1,citroe...l.html?node=16 Jest upragniony i wyczekiwany przez wielu DS4 :D:D:D
http://www.luminous-landscape.com/es...non-expo.shtml
http://www.robgalbraith.com/bins/con...=7-10055-10894
Jak rozumiem pokazuja RED ze jego wciaz zapowiadane nowosci przestaja podniecac? Tak pytam, nie znam sie na kamerach :mrgreen:
29 mp
FF
100% viewfinder
6.3 fps
iso 50 to 51 200 high to 102 400
2 Digic V
16 bit
wheather sealling
no flash
new video system
metering 63 zone
wireless flash synch
I... podobno ma mieć nawet AF :shock: -> autofocus 45-point TTL
To już nie będzie 1Ds Mark IV? :)
i na ch...olerę? :(
jw...
chyba zbyt piękne, żeby było prawdziwe..
szał zmian, może księgowi nie zauważą i puszczą?
nie, to już mój drogi zbyt piękne, żeby księgowi przepuścili.. w dodatku działający? ech..
Raczej mało prawdopodobne. Już wyżej pisali, to dobra specyfikacja Ds-a, no może matryca jak na flagowego canona ciut mała.
z tego co pamiętam w analogach najpierw był EOS 3 (1998r.) z 45 polami AF a potem EOS 1V (2000r.) a AF sterowany okiem EOS 5 (1992) potem EOS 3 czyli najpierw niższy model a potem wyższy model.
EOS 5 był poprzednikiem EOS'a 3 a nie niższym modelem. Niższym modelem z EyeControl był EOS 50E.
I tak EOS 50 E (1995) był przed EOS 3 (1998)
Czyli podsumujmy (gość mówi, że podaje to co pewne; nie kompletne info):
- nie podali opóźnienia migawki, nadal będzie klik-klak...
- brak info o video; BBC certified for broadcasting @50mbps?
- brak info o crv - canon raw video
- brak info jaki soft dołączą do zestawu ;)
Cała reszta całkiem ładnie skrojona pod D700 II
Dokładnie, jeśli to jest prawda, nowe D700 pozamiata - nie wierzę w Canonowskie uszczelki i 45 punktów.
Wolę 51, widziałem i powiem: to działa :mrgreen:
Ciekawe czy w 5d3 dadzą CDAF na video - target ma to w de, ale to może pociągnąć sprzedaż.
Nie wierze, to naprawdę brzmi jak 1Ds4 (szczególnie dwa procesory).
Jeżeli w 5d3 daliby te wszystkie bajery - co będzie w 1Ds4, żeby go przebić ?
29mpix też brzmi sensownie - 1Ds3 ma 21mpix, 5d2 też, d3x i a900 po 24mpix - więc jest więcej, będą sobie mogli przypiąć znaczek najwierniej oddającej szczegóły matrycy ;)
Jedną rzecz tak naprawdę: brak filtra AA :mrgreen:
Po 645D 1Ds4 musi konkurować bardziej z 645D, D3X i całą rzeszą tych dziwnie wyglądających aparatów niż z 5D3, którego anons będzie z 6-7 po 1Ds4 a dostępność (jak dadzą CRV) strzelam: 3-6 miesięcy po anonsie :mrgreen:
To wcale nie musi być najlepszy sprzęt. Gdyby tak było pogonilibyście wszystkie szkła 8)
Ma być optymalny.
Gietrzy co dziś się najadłeś? :)
a 45 punktów w AF też widziałem i też działa ;)
Nijak tych wieści nie mogę powiązać z 1 kwietnia:-D
Gdyby jeszcze zechcieli puścić taką puszkę w dwóch odmianach (tą drugą z liczbą mpx podzieloną przez 2)...
No więc minęły dwa dni od posta na dpreview i do tej pory - jak nigdy - nie zabrał głosu, gościu, który monitoruje "wszystkie" wątki o Canonie na podforach dpreview i broni jedynej słusznej marki niczym pitbull.
Do czasu 5D3 zostało równe sześć miesięcy (luty 2011), coś w tym jest.
Może zachorował? :)
:) Albo pojechał nad morze jak Janko.
Na poważnie to jest b. dobrze przemyślany leak ;) - zbyt wczesny imho, więc albo są pewni, że już więcej nie wycisną/nie chcą wcisnąć albo wiedzą, że nowe D700 jest już zamknięte/zapięte na ostatni guzik i zablokują część ficzerów, które wcześniej chcieli dać a z którymi nie wyrobił się Aktywny w następcy D700.
Tak czy siak jak z w/w tylko AF będzie grał w tej samej drużynie co fotograf to będzie massive backorder, jak zawsze ;)
Ale przyjmując teorię, że 5d2 został w ostatniej chwili poobcinany wg teorii Corwinowskiej to z tym zamkniętym D700s bym się wstrzymał..
To ciekawe ile taki 5d3 (zgodnie z tymi wróżbami) będzie kosztował... tyle co 1d4? :roll:
Ja mam wrazenie ze na jakie spol roku mamy spokoj ze spekulacjami, erupcja nowosci juz byla (60D i L-ki). Moze za cztery-piec miesiecy pojawia sie godne uwagi przecieki.
10 MPx więcej, brak filtra AA, lepsza elektronika, układ AF z 1D4, filmy na Digicu V plus ficzery z video-hack fw do 5D2, podwójna elektroniczna poziomica (patrz 645D).
S jak studio - iso 50 i 100 ma być kosmicznej jakości ze szkłami (100L, 135, 70-200II), iso 400 znośne, plus kosmetyka marketingowa.
Dobra. Myślę o cenach i to co podałeś nie powoduje we mnie racjonalnego myslenia, ze 1ds4 bedzie kosztowal 3-4 razy tyle co 5d3. bo fw hack i tak bedzie, bo AA mozna sobie samemu sciagnac itd.
Jedyne dwa racjonalne argumenty to:
- killer video - 100fps? Jakies inne rzeczy? nie zna sie
- matryca o wielkosci sredniego formatu, albo ogolnie jakis over FF
i powiem szczerze, ze wtedy to ja rozumiem ze takie *******y jak 45 punktow AF wrzuca do aparatow dla plebsu jak 5d3 sprzedawanego za 12 000 ;-)
No są przecież serwisy co to robią. Samemu czyli zapłcic i nadać paczke i odebrać.
No właśnie tu jest problem. Bo według mnie włożenie matrycy 32 Mpx do ds-a to nie może być powód żeby kosztował 8k$. Przy tym powoli się to układa tak że flagowcem pod względem video jest piątka i tam bym się spodziewał jakichś nowości w tym zakresie.
Czas na 3D - już czas.
Póki co najgorsze filmy daje 5tka. Więc nie wiem czy to ta flagowiec ;-)
Szczególnie pod względem zachowania się w słabych warunkach oświetleniowych :lol:
Na vimeo jest porównanie 5d2 z 7d - poszukaj sobie to będziesz wiedział o co chodzi
5d2 jest nie ma podglądu fullhd na żywo i trybów slow-mo w porównaniu do modeli wydanych później - i na tym jego braki względem innych braci ze stajni się kończą
Skoro filmowanie 5de jest be to 7de jest jeszcze bardziej be.
Prosty test nr 1.
Prosty test nr 2.
Proponuję przeczytać dyskusję z pierwszego linku.
Może to czas na połączenie linii jedynek?