To rzeczywiście miałeś szczęście w swoim nieszczęściu - ale przynajmniej czegoś Cię to nauczyło.
Trzymałem kciuki żeby Ci się udało
Wersja do druku
To rzeczywiście miałeś szczęście w swoim nieszczęściu - ale przynajmniej czegoś Cię to nauczyło.
Trzymałem kciuki żeby Ci się udało
Również trzymam dokumenty i pudełka.
Gdy w piątek kupowałem od forumowego kolegi obiektyw z odbiorem osobistym bardzo miło mi było, że nie tylko obiektyw i osłona są w stanie wręcz idealnym to i pudełka były w stanie bez zarzutu. Nie zajmuje to tyle miejsca w piwnicy, żebym musiał wyrzucać. A piwnicy wielkiej nie mam...
No to naprawdę bardzo fajnie, tylko po co wam to? Nie służy do niczego, a podbijanie ceny przez dodawanie pudełka zakrawa na paranoję. Do tej pory nikt nie podał realnego powodu trzymania takich śmieci i jestem pewien, że nie poda.
Pudełka z obiektywów Canona to doskonały cel do testowania ich po zakupie. Każdy dostaje identyczne, druk jest bardzo dobry, można łatwo porównać swój z egzemplarzami innych :mrgreen:
Ja tam trzymam swoje z sentymentu...
Las3k, jeśli Ci to sprawi przyjemność - nazwijmy to manią zbieractwa, ok?
Ja tam lubię mieć wszystkie pudełka z Canona w jednym miejscu, przy kupnie też chętniej patrze jak na zdjęciach jest pudełko. Myślę, że to wywołuje jakieś poczucie bezpieczeństwa, że sprzęt na 100% był kupiony itp...choć pudełko ukraść też można...
Jak tacy ludzie mogą dalej funkcjonować:
http://allegro.pl/lustrzanka-cyfrowa...889799859.html
Pewnie to ten sam cwaniak który oszukał naszego formułowego kolege. Czy on szuka Jelenia bo nie wiem jak wytłumaczyć taki proceder.
Na bank ten sam. Najgorsze jest to, że tacy ludzie czują się bezkarni bo nie ma na nich bata.
Jak widać niektórym w ogóle lampka się nie zapala.
Swoją drogą to jeśli się trafi ktoś kto ma czas na chodzenie po sądach to za 6500zł mógłby mieć w miare fajny zestaw tylko czy gra warta świeczki?
Chociażby po to, że jak kiedyś będę chciał sprzedać i wysłać, to nie będę musiał szukać opakowania zastępczego.Cytat:
No to naprawdę bardzo fajnie, tylko po co wam to?
Wow ....... nie wiedziałem, że i ja zapadłem na manię. Od siebie dodam tylko, że jeszcze od czasu do czasu lubię sobie pooglądać.Cytat:
Manie to choroby i to się leczy.
Rzeczywiście powinna się chociaż zajarzyć ........ żeby odebrać osobiście trzeba wpłacić połowę ceny kwoty końcowej na konto bankowe !!??Cytat:
Jak widać niektórym w ogóle lampka się nie zapala.
aukcja z którą miał problemy kolega z forum :
http://allegro.pl/show_item.php?item=1839747100
i kolejna aukcja - inny nick :
http://allegro.pl/lustrzanka-cyfrowa...889799859.html
to że obie aukcje są ze sobą spokrewnione to pewne :)
nikt obcy nie skopiowałby tak durnego opisu jak w pierwszej aukcji
i ciekaw jestem czy o tej nowej też poczytam na CB...
całe szczęście że postraszony policją oszust oddał całą kasę...
to ja wiem bo sam jako pierwszy wkleiłem jej poprzednią odsłonę na którą naciął się kolega z CB niestety :/
pisałem w sensie - czy i tą aukcję wygrał jakiś forumowicz ?
Czytaj uważniej to będziesz wiedział o czym jest dyskusja
ciekawe jak "wychodzić" coś czego sprzedający nie posiada :D raczej mógłby zablokować
sobie na jakiś czas 6,5kzł i narazić się na dodatkowe koszty...
o pudełkach :?::mrgreen:
...wyobraź sobie że czytam uważnie i wiem o czym jest dyskusja :lol:
nikt nie zmusił jednak "fizycznie" tego pana do przekazania Jeepa "nabywcy"...
to był martwy wyrok tak naprawdę
jak się komuś nudzi + lubi stracić parę zł i zasilić adwokatów kolejnymi kilkoma zł - takie aukcje są dla niego... bo takich zakończeń jak opisywane wyżej w temacie nie jest wiele
(pełny zwrot kasy)
Należność zasądzoną przez sąd zawsze może ściągnąć komornik....Nie rozmawiamy o pudełkach tylko o podejrzanych aukcjach....Nie wiem dlaczego ale mam wrażenie że nabijasz posty
Jako nabywca zrobiłbym to tak: proszę podać adres do odbioru osobistego, przyjeżdżam, oglądam aparat. Aparat leży na stole, z lapka wykonuję przelew na połowę wartości (już nawet założyłbym konto w tym samym banku co sprzedający, by od razu doszła kasa), resztę daję w gotówce, spisujemy umowę. Dziekuje i do widzenia. (wszystko zgodnie z opisem na aukcji, że na początek wpłata połowy wartości).
Oczywiście to tylko teoria, w praktyce do sprzedaży nie doszłoby, ponieważ sprzedający zapewne by się nie zgodził. Nie było by też
Należałoby też wystawić negatyw i kolejny numer z tego konta byłby utrudniony, a dla uważnych, co sprawdzają zakończone aukcje też mogłaby być wskazówka, że taki aparat z takim opisem krązy po serwisie.
Tylko w praktyce, negatywa nie będzie, bo ludzie jakoś dziwnie boją sie negatyw wystawić, by samemu negatywa nie dostać. I dlatego allegro jest jakie jest, może w końcy skopiują pomysł, by sprzedawca nie mógł negatywa wystawić.
Allegro to nie zabawa w piaskownicy dla małych dzieci tylko portal aukcyjny który rządzi się swoimi prawami. Każda transakcja to zawarcie umowy Kupna-Sprzedaży.
Jak myslisz dlaczego Sprzedający oddał pieniądze naszemu koledze z forum?
Ponieważ wcześniej czy później i tak został by skazany za wyłudzenie i oszustwo. Nie ma tu znaczenia czy osoba która użyczyła konta czy też osoba na które konto zostały przelane pieniążki.
Kupiłem kiedyś Perfumy na alledrogo no i okazały się podrobione do tego sprzedawca zapewniał że jest możliwy zwrotu jeśli perfum się nie spodoba. Mój zakup nie był jakiś wielki, ponieważ wartość 120-150zł juz nie pamiętam dokładnie.
Skończyło się tak, że zgłosiłem sprawe na Policji i sprzedawca odpowiadałby za handel podrobionym towarem, wyłudzenie i oszustwo. Jak dzielnicowy przyszedł do kobiety dwa razy, to od razu odechciało się tej pani oszukiwać ludzi.
to można jeszcze wykorzystać "chargeback" przy płatności kartą.. wtedy bank martwi się żeby kasę odzyskać..
Czy ktoś z Was ma doświadczenia z takimi sklepami online ?
--- > http://www.tirosoft.com/vendors/adobe Znalazłem jeszcze kilka innych ale ten ma najbogatsze zasoby... Co myślicie na ten temat ?
Myślę, że gdybyś pobrał takie oprogramowanie razem z tzw. "vitaminkami" to byłoby to samo.
Podstawowa wersja CS5 bez extended, normalnie kosztuje cca 3.000 PLN. W zalezności od regionu świata cena wacha się +- 20%. I nie ma możliwości (właściwie jest ale tylko dla niektórych pracowników firm produkujących oprogramowanie), żeby legalnie wejść w posiadanie licencji za ceny podane na zalinkowanej stronie.
Mam przeczucie, że jeśli wyślesz w swej naiwności pieniądze, to ani softu, ani licencji, ani nic nie dostaniesz :)
Niedawno kupiłem kartę pamięci CF 16GB - okazała się wadliwa bo nie wszytko co było zapisywane nie dawało się odczytać (robiłem wielokrotne testy i za każdym razem to samo)
Zgłosiłem problem do sprzedawcy a ten nie widział podstaw do reklamacji wiec wystosowałem pismo, zwróciłem kartę i czekam. Wysłałem wiele maili ponaglających ale nie ma żadnej odpowiedzi. Facet widzę że nagle zwija interes na allegro bo nic już nie wystawia a w komentarzach pojawiły się krytyczne wpisy o wadliwych kartach.
Sprzedawca to:
Trimaran1
Paweł Cebula PHU TRIMARAN
Więckowice 96
32-830 Wojnicz
małopolskie
Polska
cebulapawel@o2.pl
tel. 603995822 603995822
Niby nie sprzęt foto, ale rozmawialiśmy niedawno o telefonach firmy od ogryzka - radzę uważać na poniższą aukcję:
http://allegro.pl/iphone-3g-8gb-praw...884209506.html
"znalazłem" ... dobre :)
ciekawe czy znalazł też sposób na poznanie pinu do tego ajfona...
vitkov > wystawia nadal :
http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=4511403
...to Allegro zmieniło skrypt i po wyszukaniu uzytkownika po nazwie widać tylko komentarze , jak klikniesz w prawym górnym rogu dopiero zobaczysz co sprzedaje
Gorący sprzęcik?
http://allegro.pl/canon-1ds-iii-uzyw...891575392.html
Nie sądzę, żeby allegrowicz z takim stażem zdobył się na sprzedaż kradzionego sprzętu.
A mnie odstrasza ten bełkot w opisie.
Raczej stary, zajechany sprzęt... 350k klapnięć w zapasie? Fiu fiu!
http://allegro.pl/canon-ef-70-300-mm...884233962.html
! Canon EF 70-300 mm F/4L USM - JAK NOWY !
A może ktoś chce kupić sobie ciekawy obiektyw
Iny opis inne zdjęcie
Profesjonalnie by było zmieniać ten błąd bo jakiś amator nie doczyta do końca i więżąc w uczciwość sprzedawcy zalicytuje sobie jedyny unikalny
Canon EF 70-300 mm F/4L USM - JAK NOWY ! a patem będą pretensje i wyjaśnienia szkoda nerwówki lepiej zmienić
dokładnie , tytuł aukcji można dowolnie edytować :)
tak bo robiłem to wielokrotnie (np dopisując słowo REZERWACJA)