Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie
Cytat:
Zamieszczone przez
Merde
Zapomnij. Po ilu latach stara piątka zeszła poniżej 3 koła?
Na w pół padnięta 5D2 jest osiągalna za ca. 4000zł. Zważywszy na to, że 6D to jednak niższa półka (w tym psychologiczna trwałość migawki) - podtrzymuję moje zdanie. Jednak za wróżkę robił nie będę, bo mi trochę aparycja przeszkadza :) .
Cytat:
Zamieszczone przez
Grzesiek_PL
Przyglądnąłem się dokładniej - faktycznie, coś widać na ceglanej ścianie pomiędzy oknami.
Cytat:
Zamieszczone przez
Merde
Przyglądnąłem się dokładniej - faktycznie, coś widać na ceglanej ścianie pomiędzy oknami.
Nie da się tego uniknąć przy takiej matrycy, Canon celowo ją tak zaprojektował, by 6D nie konkurował z 5D III pod względem video ;)
Kto by kupił ten drugi do video jeśli oba by miały takie same możliwości.
Czy ktoś już widział gdzieś w sieci pełny test 6d?
UWAGA! U TOWERSA JUŻ DOSTĘPNE!
Prosimy kolegę o podzielenie się wrażeniami :) .
Cytat:
Zamieszczone przez
Witos
poczekam jak bedzie po 6000 tysi
nie doczekasz, to musiałoby trwać bardzo długo o ile w ogóle
Cytat:
Zamieszczone przez
zoomi
nie doczekasz, to musiałoby trwać bardzo długo o ile w ogóle
Sądzisz że kiedyś walutą w Polsce będą te "tysie"?
Cytat:
Zamieszczone przez
jotes25
Oczywiście rozmawiamy w tym wątku o korpusach ;) Nikon goni swoje puszki jak oszalały, aż strach pomyśleć ile będzie kosztować d600 za pół roku - rok (1000 Euro?). Może sobie na to pozwolić np. ze względu na niższe koszty produkcji. Np. cena takiego d3200 spadła od premiery chyba prawie o 50%, podczas gdy 650d stoi praktycznie w miejscu.
Co do jakości, to mam wrażenie, że jest ona wyższa u Canona jedynie w przypadku szkieł L. Nie tworzyłbym natomiast mitów o korpusach - bublach od Nikona i niezawodnych Canonach. W tym ostatnim przypadku jest to szczególnie przykre, że problemy u Canona dotyczą najdroższych puszek (1dIII, 5dIII etc.).
Matryce w tych aparatach się różnią ta w piątce jest specjalizowana pod video (choćby z względu na liczbę pikseli).
Cytat:
Zamieszczone przez
Merde
Sądzisz że kiedyś walutą w Polsce będą te "tysie"?
mam nadzieję że po kolejnej edycji programu Top Model popularność Tysia nie spowoduje w przyszłości
zmiany naszej waluty na tysie
Cytat:
Zamieszczone przez
bibinek
Film z 6d w roli głównej!
DigitalRev TV - YouTube
Falstart kolego. To już było kilka dni temu.