Pank, tylko na Boga nie wpadnij na pomysł robić aktu Amazonce :twisted:
...bo wtedy to dopiero dostaniesz :mrgreen:
Mi tam drugiej ręki nie brak (ale to pewnie dlatego, że nic a nic się nie znam).
Wersja do druku
Popatrz na zdjęcie inaczej. Nie patrz, że broda jest wyżej tylko zastanów się czy czasem nie jest za wysoko? Potem się zastanów co by było jak by modelka patrzyła na wprost. Zmieniłby się odbiór zdjęcia czy nie? Zyskałoby czy straciło?
Może ciut za bardzo wyciąga głowę w przód, teraz mi się rzuciło.
Next please!
micles to dopiero jedne z pierwszych ledwie rozpoznanych „niedociągnięć” na zdjęciu a ty już wołasz o następne? Może przyjrzyj się uważniej i pomyśl co takiego to przesłanie.
Idę na łatwiznę, poddaję się. Swoje już powiedziałem.
tak sobie czytam i czytam to co piszecie i powoli dochodzę do wniosku, że czepiacie się rzeczy bez znaczenia. Jestem zwykłym oglądaczem zdjęć, nie mam pojęcia jak się pracuje w studio, jakich użyć świateł, jak "poprowadzić" modelkę...to dla mnie czarna magia...natomiast jako zwykły oglądacz mogę mieć dwie uwagi:
1. już podniesiona wcześniej...mianowicie nie najlepsze wtopienie tekstury w okolicy lewej strony zdjęcia, wyraźnie widać granicę pomiędzy teksturą a tłem a wg mnie lepiej by było gdyby jej nie było... (uff, ale chochoł składniowy:))
2. wyraz twarzy modelki powoduje to, że oczy, i tak nie za wielkie, robią się jeszcze mniejsze więc zadaniem wizażystki było zrobienie takiego makijażu żeby oczy były większe a tu modelka prawie saute... nie jestem specjalistą, ale cienka kreska pod oczami i sporo cienia nad załatwiłoby sprawę...
ostatnie zdjęcia panka, z okiem czy bez, z ręką czy z dwiema, podobaja mi się okrutnie... ale wiadomo, ja to się nie znam więc podobać się mogą:) "specjalisci" są innego zdania, widzę:)