A jakie ma znaczenie dla mnie konkurencja? Niech sobie pokazują co chcą. A jak dla Ciebie to ma znaczenie to masz przecież korpusy dużo tańsze niż R i podobno lepsze już teraz więc po co tu biadolić? Leć do sklepu i kupuj 8-).
Wersja do druku
Obecnie to bodaj tylko Sony umożliwia zakup nowych wszystkich poprzednich wersji A7. Jak wiadomo taki ruch ze strony producenta ma swoje "zady i walety". Pozostali producenci dość szybko uśmiercają poprzedników.
--- Kolejny post ---
Ja nie latawiec i nie chorągiewka coby latać tam i owam ;) Widzę jedynie zgryzotę testerów imaginujących sobie doskonałość onej konstrukcji. Prawda jest taka, że jak po raz kolejny słyszę, lub czytam o pochwałach dla okrojenia R z tego i śmego - to zawszę chcę dodać: za rok będzie kolejny/lepszy/gorszy/inny R, który wszystkich pogodzi :)
Konkurencja R'ki za 6 lat będzie miała nowy bagnet ale co tam, na biednych nie trafiło.
Mam tak samo i też jestem zaskoczony jak bardzo spadła wartość tego modelu na przestrzeni tego czasu :( https://allegro.pl/zakonczone?price_...e-ele-1-4-0725
To akurat nie problem (może jedynie wizerunkowy). Praktycznie wszyscy użytkownicy 7d (II), których znam nigdy nie zapięli do tego korpusu obiektywu EF-S. Funkcjonował zawsze jako 1d(x) dla ubogich...
Zrobienie 7d z bagnetem RF nie jest możliwe bez sensora w technologii stacked (AF, szybkostrzelność). Innymi słowy, być może, ale nie wcześniej niż w 2021.