Jako drugi macho foto możesz wypróbować go w akcji co Ci szkodzi?
Wersja do druku
Jako drugi macho foto możesz wypróbować go w akcji co Ci szkodzi?
Sam chce kupic Samyanga 14mm. Nie stac mnie na Canona na razie, a przyda sie zrobic pare klatek tak na szeroko.
Mam zamiar pracowac glownie na 14, 35, 85 - nie widze nic zlego w Samyangu :).
Mając 20 2.8 Canona, 35L, 85 1.8, 50 1.4 porywać się na 24L? Czy to już zbędny wydatek?
wszystko wyjdzie dzisiaj w praniu,aczkolwiek samyanga nie mam do mojej 400D i do 40 eheh :D także zostają 2 stałki plus EX 580II :) także damy radę..
TO zalezy czy wkurza Cie 20 mm? :)
Jesli nie to moze lepiej kupic 135L?
Sam mam 28 1.8, w srode jade ogladac 35L, ale jak mnie nie zadowoli to biore 135L. Z 28 1.8 jestem bardzo zadowolony!
A czy ejst sens? Oczywiscie, ze tak - w kazdej L jest sens! :D
24L jest pierwsza w mojej zakupowej kolejce, do 35 jest duża różnica w ogniskowych, a 35 czasem za wąsko. Potem 85 na Lkę i będę miał swoją świętą L trójcę :-D
Później 70-200 na ISmkII, a z 14-tką Samyanga zaczekam na 14-24/2.8 z czerwonym paskiem :-D - skoro Nikon dogonił Canona w stałkach, to Canon powinien w końcu dogonic Nikona w zoomach! 200-400 już pokazali, został już tylko król szerokości :-D A jak się nie doczekam to będę myślał nad 14II lub 16-35II
Na Twoim miejscu sprzedałbym 20/2.8 i 50/1.4(nie przepadam za tą ogniskową) i już masz solidny "podkład" pod 24L :-D
Jakie polecacie karty. Bezpieczeństwo danych przy płatnych zleceniach jest przecież najważniejsze. Bazuje na kartach kingston x133 o pojemnościach od 4 gb do 32 gb ktore w zupełności wystarczą zarówno do robienia zdjęc w seriach czy też video. Problem jednak zaczyna się podczas zrzucania materiału na HDD. Przy kartach od 8 gb w góre transfery drastycznie spadają i często materiał jest uszkodzony. Wymieniłem praktycznie cały komputer doszukując sie problemu tu ale losowo on występuje nadal. Czytnik kart też sprawdziłem i nadal nic. Kopiowanie bezpośrednio z aparatu poprzez soft canona daje dobre efekty ale problem raz na jakis czas występuje ?! Macie jakieś sugestie ?? może to sterowniki ?? sam już nie wiem. Używam win 7 na bieżąco aktualizowany.
Wlasnie goomis nie sprzedam ich, bo czasem 24 za wasko, a 20 2.8 daje rade, w tym do krajobrazow. Poza tym 20 i 50 na cropie (a to moja druga puszka) daje odpowiednio 35 i 85mm wiec taki zapas musi byc. Czyli co?lepiej 24L zamiast 35L? Jest to mozliwe bo jeszcze 35/2 nie sprzedalem.
Jeśli karty to tylko SanDisk. Z Kingston zawsze miałem problem jak nie error to inne cudeńka. Odkąd je wymieniłem życie stało się piękniejsze.