Wróciła jest dobrze :) ale aktualnie jestem na urlopie poza Krk ;)
Wersja do druku
Wróciła jest dobrze :) ale aktualnie jestem na urlopie poza Krk ;)
Spoko. Ja i tak siedzę teraz w pracy po 10 godzin tak źe na tym upale jestem po nich wymordowany hehe. Miłego wypoczynku.
A masz już szkło?
Tak. Szkiełko jest juz. Sprawuje sie super jak dla mnie hehe:).
Kiedy możemy wybrać się na plenerek ze 150-600 na Epkk? Proponuję niedzielę rano ;) Mogę zapewnić transport ;)
Jeśli to nie będzie problemem to też chętnie bym się przymierzył do tego szkła.
Jutro dam odpowiedź co do niedzieli, natomiast mam pytanie czy był ktoś dzisiaj na balicach około godziny 1630? Ja ruszałem o tej godzinie z pracy w Nowej Hucie i spojżałem na niebie a tu 5 samolotów transportowych naszych wojaków niziutko nad blokami leciało w stronę balic. Normalnie myślałem że mnie pokręci bo nie miałem aparatu w aucie:).
Witam. Przepraszam, ale co do niedzieli to ja odpadam, bo właśnie sobie uświadomiłem, że jest imprezka lotniczo historyczna w Nowym Targu i tam jadę.
A co do Balic, to ja CASA widziałem jak wracałem do domu. Chłopaki wracali z Powidza. Zdjęcia pewnie będę na lotnictwo.net.pl lub skrzydla.org za parę dni ;)
Witam, czas ruszyć krakowski wątek plenerowy⌠11 listopada w Krakowie czy macie jakieś doświadczenia w tym temacie. Jakieś parady, wiece? Czy coś się będzie działo, czy są chętni?
Hey,
Szukam kogoś z Krakowa ( okolic ) do wspólnych polowań foto na ptaszki.
Może jest ktoś chętny by sprawdzić obiektyw przed z zakupem w Krakowie ?
Ktoś tu jeszcze organizuje plenery w Krakowie?
Cześć canis :)
Zniknąłeś z tego forum, za Tobą też kilka innych osób i duch w krakowskim wątku w zasadzie umarł....
Nie dzieje się dosłownie nic. Może warto by to odbudować?
Pozdrawiam
Może i warto. O ile sa ludzie chętni na plenery i będą na nie przychodzić.
Witam,
pierwszy post na tym forum :)
Ja pisałbym się na jakieś plenery (o ile praca będzie mi na to pozwalać) nie ukrywam, że z miłą chęcią podpatrzyłbym i pouczył się od lepszy ode mnie.
Spróbuję zrobić odkop :)
Kilka dni temu miałem okazję uczestniczyć w warsztatach w studio - było to mój pierwszy raz w studio i w ogóle pierwszy raz z fotomodelką. Warsztaty były w studio znanego krakowskiego sklepu foto z ulicy Studenckiej.
Ogólnie było to dla mnie bardzo fajne doświadczenie i spodobało mi się bardzo. Robiliśmy generalnie proste zdjęcie portretowe, w 3 stylizacjach i z 3 tłami, do tego jakieś proste zabawy ze światłem w tle. Światło stałe LED, które o dziwo dla mnie było naprawdę super - bardzo dobrze imitowało światło naturalne.
I teraz taka koncepcja mi się zrodziła w głowie - może byliby tu jacyś chętni na to, aby się skrzyknąć, wynająć studio na 2-3h (aktualnie mają promocję, że 2h w cenie 1), zorganizować jakąś modelkę/modelki na zasadzie TFP i po prostu wspólnie fotografować. Proste zdjęcia portretowe, ewentualnie jakieś stylizacje. Cel oczywiście niekomercyjny i głownie szkoleniowy.
Razem dlatego, że koszt studia byłby wtedy naprawdę nieduży, poza tym chodzi o walor wymiany doświadczeń no i w kupie raźniej, a przyznam szczerze, że na początku było to dla mnie dość krępująca sytuacja (jestem dość nieśmiały tak na żywo).
Oczywiście może być inne studio, inna koncepcja, inny pomysł, a nawet plener - pytanie zasadnicze czy są chętni?
Jakie to koszty?
100 PLN netto z wyposażeniem za 1h (oświetlenie ,tła, stół bezcieniowy), przy czym aktualnie mają promocję, że w tej cenie są 2h. Zobacz sobie w necie ich ofertę - nie chcę tu wrzucać linków, bym nie był posądzony o reklamę.
To jest cena pn-pt w godz. 10-18, bo poza tymi godzinami +30%.
Do studia to niekoniecznie, ale na jakiś foto spacer mógłbym się wybrać :)
@Bangi jeśli chcesz porobić w studio to ten wspomniany sklep czasami organizuje w niskiej cenie (kiedyś było 50 zł za osobę w formie zwrotnego bonu do sklepu nawet) spotkanie/szkolenia w studio albo w plenerze. Bierzesz aparat i idziesz na gotowe studio modelki, a do tego element szkoleniowy od prowadzącego takie spotkanie.