Cichy czy kalibrowales usb dockiem?
Wysłane z mojego SM-N910C
Wersja do druku
Cichy czy kalibrowales usb dockiem?
Wysłane z mojego SM-N910C
No tak, dockiem.
Że się wtrącę - u mnie wspomaganie AF z lampy czy ST- E2 zdecydowanie poprawia pracę AF. W ciemnym pokoju gdzie jedynym źródłem światła jest telewizor (ISO 12800, f1,4 1/50s) z ok 9m gdzie normalnie AF błądzi i nie może złapać ostrości, po podłączaniu ST-E2 AF trafia szybko i bezbłędnie w nieruchome obiekty (o ile przy ziarnie na takim ISO można mówić o ostrości)
Korzystając z możliwości zwrotu towaru Kupiłem na kilka dni Sigme i eLke, zeby samemu sie przekonać ktore szkło bardziej mi podejdzie w realu. Cena nie była istotna. Najważniejszy dla mnie zawsze jest obrazek. Jakoś tak byłem pewny ze zostanie raczej eLka.... (Oprócz 35 wszystko mam Canona) To było moje drugie podejście do niej, juz raz ja oddałem do sklepu ale myślałem, ze moze teraz juz do niej "dorosłem". Po kilku dniach z obiema szkłami jednak zdecydowanie wole nosić cięższa i większa Sigme i powiem Wam, że Za jakość obrazka jaki produkuje eLka cena tego szkla nie powinna przekraczać 2000.... Różowe obwoluty wobec modela, nerwowy bokeh i masa nieostrych zdjeć. Tak wiem, trzeba sie tego szkła nauczyc..... :-)
Niestety Canon chciałbym ale nie moge.
A moja Sigma umarla. AF zszedl. Jak przelacznik jest na AF szklo nie jest wykrywane (przez docka tez nie), jak jest na MF wszystko ok. Idzie do serwisu.
Sie zdaza :).
Chodz to pierwsze szklo ktore mi nagle "zmarlo".
tak się właśnie zastanawiam nad wymianą mojej S35A na 50-tkę sigmy i warto dopłacać do Sigmy Art czy nie ma dużej różnicy do Sigmy 50mm 1.4 (tej starszej)
Różnica jest zdecydowanie warta dopłaty. 50A optycznie bliżej do Otusa niż do starej S50.
a jak sprawa wygląda z AF ? znacząco odbiega zwykła 50-tka od tej Art? i jeszcze czy AF jest porównywalny w 35 i 50mm Art